EMAG

EMAG

29.07.2011

pe DN 72 Târgovişte-Găeşti,un tirist a văzut moartea cu ochii.Tirul se deplasa dinspre Găeşti spre Ploieşti .La un momendat ,pe raza localităţii Şuţa Olteni,într-o curbă a pierdut controlul maşinii din cauza unei defecţiuni care a survenit în urma blocării tuturor roţilor.Tirul s-a răsturanat în şanţ,în afara părţii carosabile.Şoferul spre norocul lui a suferit mici leziuni la cap şi mâini:”S-au blocat toate roţile şi situaţia este destul de clară.A bubuit ceva sub maşină şi fără aer situaţia este destul de clară,nu mai poţi controla maşina ”a declarat şoferul tirului. Pompierii au intervenit la faţa locului pentru a asigura zona.: Am fost anunţaţi de o intervenţie în localitatea Şuţa Olteni.Ne-am deplasat la locul intervenţiei cu o autospecială cu apă şi spumă.Am constat că un tir era răsturnat .Am luat măsuri pentru asigurarea zonei.A-a intervenit cu apă şi linie tip C,pentru sablarea zonei ”a declarat plt.adjutant Vasile Păunescu,ISU Dâmboviţa.Poliţiştii aflaţi în zonă au dirijat traficul pentru a nu se crea ambuteaje.În acest caz se efectuează cercetări pentru a se stabili cu exactitate cauzele nefericitului eveniment.Urmează să sosească o macara şi să ridice tirul din şanţ:”Din primele cercetări a rezultat că din cauza unor defecţiuni la sistemul de frânare ,conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare,astfel autovehiculul s-a răsturnat în afara carosabilului ”a declarat agent Raluca Trandafir,purtător de cuvânt IPJ Dâmboviţa

19.07.2011

Accident Targoviste

Motociclist accidentat grav în fața magazinului Kaufland, din Târgoviște. Tânărul de 23 de ani conducea regulamentar o motocicleta. La un moment dat, șoferul unui autoturism care rula din sens opus a virat brusc la stanga și i-a taiat calea motociclistului. Tânărul nu a mai putut opri motocicleta și a intrat frontal în autoturism. Din impact tânărul s-a ales cu omoplatul fracturat și este suspect de fractură de coloană. Polițiștii i-au întocmit șoferului autoturismului dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și i-au suspendat permisul de conducere.

stand-up comedy show la Târgovişte

Un stand-up comedy show la Târgovişte la înalţime.
Vino să-i vezi pe Bordea şi Badea la Târgovişte într-un spectacol de zile mari la terasa hotelului Tolea duminică 31 iulie 2011 începând cu ora 21:00.
Spectacol organizat de revista de publicitate a oraşului Târgovişte, City’s Best.
Preţ bilet: 20 lei.
Rezervări la 0727 140 527.

CANICULA!

Cod GalbenAdministraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă atenţionare meteorologică de Cod Galben, valabilă pentru perioada 19 iulie, ora 12.00- 21 iulie, ora 18.00.
Potrivit specialiştilor ANM, în intervalul 19 iulie, ora 12.00- 20 iulie, ora 18.00, vremea va fi caniculară în sudul şi estul ţării, iar indicele confortului termic temperatură- umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80. Maximele temperaturii aerului vor depăşi 35 de grade, iar în Lunca Dunării şi în Bărăgan se vor atinge 37-38 de grade. În ziua de 19 iulie, regimul termic canicular va afecta şi regiunile vestice.
De asemenea, în intervalul 20 iulie, ora 09.00- 21 iulie, ora 18.00, instabilitatea atmosferică se va accentua începând din vestul ţării şi va cuprinde treptat toate regiunile. Vor fi averse ce pot avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări ale vântului cu aspect de vijelie. Izolat, cantităţile de apă vor depăşi 50 l/mp şi vor fi căderi de grindină.
Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă au obligaţia să monitorizeze cu atenţie evoluţia fenomenelor meteorologice, pentru a se putea interveni în timp util, în cazul apariţiei unor evenimente deosebite.

14.07.2011

ADMITERE ÎN LICEELE DIN DÂMBOVIȚA

CLASAMENTUL LICEELOR
Examinând lista locurilor ocupate și a mediilor minime de admitere în liceele dâmbovițene, constatam că ierarhia la nivel județean rămâne aproape identică cu clasamentul mediilor obținute la bacalaureat. În concluzie, analizele celor care acuzau de rezultatele slabe de la bacalaureat tocmai pe profesorii de la liceele codașe, par acum neîntemeiate. Nu se poate face performanță cu un elev care vine la liceu cu media 3.39 (ultima medie de admitere într-un liceu din județ) la nivelul la care face un liceu care beneficiază de elevi ce au absolvit cu media minimă 9.43. Este clar că liceele care beneficiază de absolvenți cu asemenea niveluri de pregătire pornesc din start cu un avantaj sau cu un handicap, după cum e « norocul » fiecăruia ! De exemplu, analizând media minimă de admitere numai la o singură specializare, matematică-informatică, la « Ion Heliade Radulescu » s-a intrat cu 5.77, la « Aurel Rainu » Fieni cu 4.89, la « Ion Ghica » Racari cu 4.85 ! Mai pot aceste licee sa obțină aceleași rezultate comparabile cu liceele care, la aceeasi specializare, au avut media minimă precum « Ienachita Vacarescu »( 8.69) sau « Vladimir Streinu » (8.47) ?
Cea mai râvnită specializare a unui liceu din judetul nostru este « Științe ale Naturii » de la « Ienachita Vacarescu » la care s-a intrat cu media minimă 9.43 ! La polul opus se găsește specializarea « Agricultură » de la Grupul Scolar Agricol « Dr. C. Angelescu » Găești la care s-a putut intra numai cu media 3.39 . Iată clasamentul final al liceelor din Dâmbovița după media minimă de admitere :
1.Colegiul Național “Ienachiță Văcărescu” Tgv- 8,69;
2.Colegiul Național “Vladimir Streinu” Găești- 8,39;
3.Colegiul Economic “Ion Ghica” Tgv – 8,34;
4.Liceul Teoretic “Iancu C. Vissarion” Titu 8,04;
5.Colegiul Național “Constantin Carabella” Tgv- 7,91;
6.Liceul Teoretic “Petru Cercel” Tgv- 7,51;
7.Colegiul Național “Constantin Cantacuzino” Tgv-7,43;
8.Seminarul Teologic Ortodox “Sf. Ioan Gură de Aur”Tgv-7,38;
9.Grupul Școlar “Goga Ionescu” Titu-6,90;
10.Colegiul Național “Nicolae Titulescu” Pucioasa-6,79;
11.Liceul Teoretic ‘’I.L. Caragiale’’ Moreni-6,52;
12.Grupul Școlar “Voievodul Mircea” Tgv-6,20;
13.Grupul Școlar “Iordache Golescu” Găești-6,02;
14.Liceul “Ion Heliade Rădulescu” Tgv-5,77;
15.Liceul Teoretic “Ion Ghica” Răcari-4,85;
16.Liceul Teoretic “Mihai Viteazul” Vișina-4,69;
17.Grupul Școlar Agricol Voinești-4,65;
18.Grupul Școlar Agricol Nucet 4,48;
19.Grupul Școlar Pucioasa 4,15;
20.Grupul Școlar Industrial “Aurel Rainu” Fieni-4,09;
21.Grupul Școlar Industrial Petrol Moreni-4,05;
22.Grupul Școlar Industrial “Udrea Baleanu” Băleni-4,03;
23.Grupul Școlar Agricol Tărtășești-3,95;
24.Grupul Școlar Electrotehnic “Spiru Haret” Tgv-3,95;
25.Grupul Școlar de Construcții “Nicolae Mihăescu” Tgv-3,90;
26.Grupul Școlar Industrial ‘’Nicolae Ciorănescu ‘’ Tgv-3,88 ;
27.Grupul Școlar “Constantin Brâncoveanu” Tgv-3,70;
28.Grupul Școlar de Transporturi Auto Tgv-3,64;
29.Grupul Școlar Agricol “Dr. C. Angelescu” Găești-3,39.
Lipsește din clasamentul nostru Liceul de Arte “Bălașa Doamna” la care admiterea se face pe baza unor probe suplimentare.

12.07.2011

REPARTIZARE LICEE 2011

Admiterea la liceu îşi consumă astăzi un nou episod. Elevii înscrişi în clasa a IX-a vor fi repartizaţi marţi în liceele pentru care au optat, după ce datele candidaţilor transmise din judeţe şi din Bucureşti sunt verificate de Centrul Naţional de Admitere.

Elevii vor afla marţi la ce liceu au intrat

Potrivit metodologiei de admitere în clasa a IX-a, Centrul Naţional de Admitere a verificat, duminică, 10 iulie, bazele de date transmise de comisiile de admitere judeţene şi de cea a municipiului Bucureşti.

În cazul în care sunt găsite nereguli, cum ar fi candidaţi înscrişi în mai multe judeţe sau aflaţi în baza de date pentru admiterea computerizată şi care au fost deja admişi la liceele la care se susţin probe de aptitudini, acestea sunt transmise comisiilor judeţene şi, respectiv, comisiei municipiului Bucureşti, care trebuie să le corecteze şi să le confirme la Centrul Naţional de Admitere pâna luni, la ora 22.00.

Repartizarea computerizată a absolvenţilor de clasa a VIII-a care au participat la prima etapă de admitere, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi în funcţie de opţiunile acestora înscrise în fişa de opţiuni, va fi făcută până cel mai târziu marţi, 12 iulie, potrivit metodologiei.

Repartizare Dambovita CLICK!

REPARTIZARE LICEE 2011: CLICK AICI SI AFLĂ LA CE LICEU AI INTRAT

Media de admitere reprezinta media aritmetica intre cea generala la evaluarea nationala sustinuta de elevii clasei a VIII-a si media generala de absolvire a claselor V-VIII. 

Centrele de admitere judeţene şi cel al municipiului Bucureşti tipăresc şi afişează, până miercuri, 13 iulie, în fiecare unitate de învăţământ gimnazial precum şi în centrul special de înscriere pentru absolvenţii proveniţi din alte judeţe lista candidaţilor admişi în licee, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, cu unitatea la care au fost admişi. De asemenea, va fi afişată situaţia locurilor rămase libere la fiecare unitate de învăţământ liceal din judeţe şi din Bucureşti.
După încheierea primei etape a repartizării computerizate, centrul de admitere judeţean şi cel al Capitalei transmite fiecărei unitaţi de învăţământ liceal de stat lista tuturor candidaţilor admişi, pe filiere, profiluri, specializări, domenii ale pregătirii de bază. Aceste liste vor fi afişate la sediile liceelor până cel mai târziu în 15 iulie.
Înscrierea elevilor în liceele în care au fost admişi va avea loc în perioada 15 - 25 iulie. Candidaţii care nu îşi depun dosarele de înscriere până în 15 iulie se consideră retraşi, iar locurile corespunzatoare sunt declarate neocupate şi vor fi utilizate pentru rezolvarea cazurilor speciale de către comisia de admitere judeţeană sau de cea a municipiului Bucureşti. Aceşti candidaţi vor fi repartizaţi de comisia de admitere pe locurile rămase libere după rezolvarea cazurilor speciale.
În perioada 26 - 28 iulie, comisia de admitere va rezolva situaţiile speciale apărute după repartizarea computerizată, respectiv cazurile medicale, schimburile de elevi, redistribuirea candidaţilor gemeni, distribuire sau redistribuire pe locurile rămase libere, pentru apropiere de domiciliu sau corectarea unor erori de transcriere greşită în baza de date computerizată a opţiunilor exprimate de elevi.
Elevii care au rămas cu situaţia neîncheiată la sfârşitul semestrului al doilea îşi vor încheia situaţia în perioada 25-31 august şi vor fi repartizaţi în clasa a IX-a de comisia de admitere în perioada 1-7 septembrie.

how to make an animated gif

11.07.2011

Bătaie cruntă, în plină stradă, la Târgovişte! Un tânăr de 22 de ani a fost călcat în picioare, la propriu de un altul, de 23 de ani. Se pare că agresorul aflase că soţia îl înşela chiar cu respectivul bărbat şi nu şi-a mai putut ţine furia în frâu. Când l-a întâlnit luni, în apropiere de autogara din oraş, a vrut să-şi facă dreptate.

L-a lovit cu pumnii şi picioarele pe iubitul propriei soţii. Bătaia a avut loc în stradă, printre maşini, sub privirile a zeci de oameni care nu au reacţionat în niciun fel. Victima a fost lovită în mai multe reprize de către soţul încornorat.

Conflictul s-a încheiat după minute bune, când poliţiştii locali au ajuns la faţa locului. Agresorul a fost ridicat şi dus la audieri, iar victima la spital, pentru îngrijiri.

09.07.2011

NewsDB

Luptă contra-cronometru la Spitalul Județean pentru salvarea vieții unui bărbat de 55 de ani, din Târgu Jiu. Acesta a fost victima unui accident rutier petrecut pe DN 72, în zona localității Săcuieni. Era pieton și nu s-a asigurat regulamentar înainte să traverseze strada. A fost lovit în plin de un autoturism care rula regulamentar. Bărbatul a fost transportat ieri la Spitalul de Urgență Târgoviște. Astăzi starea lui s-a agravat, intrând în comă. Medicii de la Târgoviște au decis să-l transfere de urgență la un spital din București și au cerut ajutorul colegilor de la SMURD, care au aterizat, în cel mai scurt timp, cu elicopterul în curtea spitalului și l-au preluat pe bărbat. Acesta a fost dus la Spitalul Bagdazar-Arseni din Capitală, unde va fi operat la cap.

08.07.2011

Municipalitatea târgovişteană a găsit o nouă soluţie pentru a fluidiza traficul în zonele cu trafic intens: montarea unor semafoare „inteligente”, care vor fi acţionate de pietoni printr-o simplă apăsare de buton.
Acestea pot fi întâlnite deja în centrul oraşului, dar şi pe platforma industrială, la trecerile de pietoni de la Combinatul de Oţeluri Speciale şi Erdemir. Ieri, au fost montate alte două astfel de semafoare în Micro VI, la Direcţia de Sănătate Publică şi Casa de Pensii. „Avem aici un nod rutier extrem de important, având în vedere instituţiile publice care există în zonă. Din acest moment, traficul va fi mult mai fluid. Pietonii vor apăsa pe butonul semaforului, vor aştepta 18 secunde şi abia apoi vor avea la dispoziţie un minut ca să traverseze strada. Să nu creadă cineva că verdele va apărea instantaneu, imediat ce apeşi butonul semaforului”, precizează primarul Gabriel Boriga

Accident Comisani

Teribilismul pe doua roti l-a costat dur. Si-a pierdut o mana din cauza unui accident de motocicleta!!!

Accident grav in locaitatea Comișani. Un tânăr de 20 de ani care conducea o motocicletă a pierdut controlul acesteia și s-a izbit de un podeț de pe marginea drumului. Pe motocicletă se mai afla și prietena sa, de numai 16 ani. Impactul a fost devastator. Ambii au ajus la spital cu rani grave.  Motocicleta s-a transformat într-un morman de fiare iar cei doi au suferit multiple fracturi. Tânărul a fost transportat în stare gravă la Spitalul Floreasca dn București. Avea brațul stang amputat și multiple fracturi la picioare. Fata a rămas internată la Spitalul Județean Târgoviște. Ea a suferit o fractură de femur și a fost stabilizată de medici. Medici de la Floreasca încearca acum să îi salveze brațul amputat în timpul impactului. Polițiștii trebuie să stabilească cu ce viteză conducea tânărul și dacă acesta a consumat alcool înainte de a se urca pe motocicletă. El este cercetat pentru vătămare corporală gravă.


Tanarul avea permis pentru motociclete din 2009. Potrivit apropiatilor lui, ii placea sa mearga cu viteza, mai ales ca isi luase motocicleta noua de o luna, si spunea ca "vrea s-o incerce". Asta a facut se pare si azi-noapte, cand a pierdut controlul.
Si tanarul, si fata de pe locul din spate purtau casca, insa impactul a fost extrem de violent. Pe langa mana retezata, baiatul are multiple fracturi la maini si la picioare, iar fata - are femurul rupt.
ACCIDENT MOTO SI IN CLUJ!  
Motociclistul a pătruns în intersecție pe culoarea verde a semaforului, însă nu s-a încadrat pe benzile de circulație în mod corespunzător. Victimele au fost surprinse și accidentate grav, având nevoie de îngrijiri medicale. La fața locului s-au deplasat Poliția, Pompierii și Ambulanța.
Accidentul s-a soldat cu rănirea gravă a  lui A. Maria-Lucia, de 40 ani şi a unei minore de 10 ani, precum şi cu rănirea uşoară a lui A. Maria de 33 ani, care au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale

04.07.2011

Examenul de bacalaureat 2011 in DB

Clasament licee Dambovita, dupa procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat 2011
1.Liceul de arte « Balasa Doamna » Tgv - 94.4%(51 din 54)
2.Colegiul National « Constantin Carabella » Tgv - 93.8% (152 din 162)
3.Colegiul National « Ienachita Vacarescu » Tgv 91.9%(205 din 223)
4.Colegiul National “Vladimir Streinu” Gaesti 89.7% (191 din 213)
5.Colegiul National “Constantin Cantacuzino” Tgv 82.3%(84 din 102)
6.Seminarul Teologic Ortodox “Ioan Gura de Aur” Tgv 76%(38 din 50)
7.Colegiul National “Nicolae Titulescu”Pucioasa 73.8% (124 din 168)
8.Liceul Teoretic « Ion Ghica » Racari 72.7% (48 din 66)
9.Colegiul Economic « Ion Ghica « Tgv 62.5% (188 din 301)
10.Liceul Teoretic “Petru Cercel” Tgv 60% (111 din 185)
11.Liceul Teoretic “Iancu C. Vissarion” Titu 37.6% (103 din 274)
12.Grupul Scolar “Voievodul Mircea” Tgv 37% (131 din 354)
13.Liceul Teoretic “I.L. Caragiale” Moreni 31.6%(122 din 386)
14.Liceul “Ion Heliade Radulescu” Tgv 26.8% (58 din 216)
15 Grupul Scolar Industrial “Aurel Rainu” Fieni 25% (56 din 223)
16.Liceul Teoretic “Mihai Viteazul” Visina 9.8% (6 din 61)
17 Grupul Scolar “Goga Ionescu” Titu 8.9% (19 din 213)
18 Grupul Scolar Agricol Nucet 7.7 % (5 din 65)
19. Grupul Scolar Industrial “Nicolae Cioranescu” Tgv 7.2% (18 din 249)
20.Grupul Scolar Industrial de Petrol Moreni 6.9% (13 din 188)
21.Grupul Scolar Electrotehnic “Spiru Haret” Tgv 6.7% (12 din 178)
22.Grupul Scolar Agricol Voinesti 5.6%(5 din 89)
23.Grupul Scolar Agricol Tartasesti 5.5%(4 din 72)
24.Grupul Scolar “Constantin Brancoveanu” Tgv 4.8%(14 din 293)
25.Grupul Scolar “Iordache Golescu” Gaesti 3.3%(7 din 211)
26.Grupul Scolar Industrial de Constructii “Nicolae Mihaescu”Tgv 3.2% (4 din 126)
27.Grupul Scolar Agricol “Dr.C. Angelescu” Gaesti 2.6%(6 din 229)
28.Grupul Scolar Pucioasa 2.5%(3 din 117)
29.Grupul Scolar “Udrea Baleanu” Baleni 2.3% (2 din 84)
30.Grupul Scolar de Transporturi Auto Tgv 0.00 ( din 124

03.07.2011

"300.000 minus 100.000 = X ! "

Situatie nemaintalnita la admitere. 300.000 de locuri in facultati, doar 100.000 de candidati.Ramane de vazut ce o sa se intample in sesiunea bacului"din toamna,insa nu cred ca o sa fie mai bine ca acum,nimeni nu o sa poata copia,nici macar un profesor nu o sa mai sufle"asa cum se facea anul trecut,acum nimeni nu se mai risca de teama ca sa nu-i"manance puscaria"!

Sfatul Nostru pentru cei care nu atzi promovat bacul:" invata acum pana nu e prea tarziu,lasati netul,facebookul,barurile,distractiile macar pentru cateva saptamani,apoi aveti tot timpul din lume sa faceti ce doriti!"

Investiţia în educaţie înseamnă investiţie în viitor!

Mult succes la examene tuturor!
NewsDB.Tk

CONTESTATII BAC 2011

1.258 de contestatii la bacalaureat au fost inregistrate, luni, in judetul Dambovita, cele mai multe fiind la limba si literatura romana, transmite corespondentul NewsIn. Procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat, inainte de solutionarea contestatiilor, este in judetul Dambovita de 34,98%, fata de 51,13% cat se inregistra anul trecut. 'Cele mai mici procente de promovabilitate s-au inregistrat la fizica si matematica.
REZULTATE BACALAUREAT 2011. Tu ce notă ai luat?
Ministerul Educației a publicat încă de ieri primele rezultate de la Bacalaureat 2011

Cel mai slab BAC din istoria Romaniei a distrus jumatate dintre visurile elevilor de clasa a XII-a. Planurile de facultate s-au impiedicat de cel mai greu examen pe care l-au sustinut pana acum.
Bacalaureatul la care nu -sa mai putut copia devine un cosmar pentru aproape 100.000 de elevi din Romania. Cei mai multi au simtit ca s-a prabusit cerul peste ei cand au vazut rezultatele afisate la scolile unde au dat probleme din sesiunea iunie-iulie 2011.
Verifica rezultatul la bac mai jos sa vezi ce nota ai luat!


02.07.2011

SALVAŢI BUCEGII

Campania de ecologizare – conştientizare, desfăşurată de Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa prin Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte se va desfăşura şi în acest an în cursul lunii iulie, perioada 14 – 18 pe platoul Munţilor Bucegi sub sloganul Nouă chiar ne pasă! Dar ţie?

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria Comunei Moroeni, Biblioteca Comunală Ion Ciorănescu Moroeni, Parcul Natural Bucegi şi tineri voluntari.

Obiectivul acţiunii constă atât în activitatea practică de ecologizare a unor zone intens frecventate din Platoul Bucegilor, cât şi conştientizarea turiştilor şi a populaţiei din judeţul Dâmboviţa privind importanţa protejării mediului înconjurător, mesajul ce se urmăreşte a fi transmis constituindu-l sloganul sub care se desfăşoară această campanie.