EMAG

EMAG

30.11.2011

LA GAESTI...

Spitalul Găeşti se schimbă la faţă
Anul viitor, unitatea medicală urmează să fie evaluată şi, dacă nu întruneşte punctajul necesar, riscă să fie desfiinţată. În aceste condiţii, toţi factorii de răspundere din oraş, de la deputatul Iulian Vladu, la primarul Alexandru Toader, şi-au unit eforturile pentru a moderniza spitalul.
Iulian Vladu a reuşit să aducă aparatură de ultimă generaţie de peste 7 miliarde de lei vechi, iar administraţia locală investeşte alte 6 miliarde de lei pentru reabilitarea clădirii. Totodată, s-a asfaltat curtea interioară a unităţii medicale.

Spitalul orăşenesc din Găeşti deserveşte toate unităţile administrativ-teritoriale din zona de sud a judeţului, ceea ce înseamnă mai mult de 15 comune.

TARGOVISTE:petrecere în noaptea dintre ani

Administraţia din Târgovişte a bifat în arhiva Consiliului Local o premieră a ultimilor 20 de ani. Executivul a aprobat eliberarea unei sume din bugetul local pentru organizarea unei petreceri în noaptea dintre ani. Locaţia va fi Platoul Prefecturii din centrul oraşului. Consilierii locali au votat, în ultimă instanţă, alocarea a 680.000 de lei pentru a aduce la Târgovişte, în noaptea dintre ani, nume sonore din muzica românească.

„Ultima petrecere a fost în 2007, dar aia nu se poate numi petrecere de Revelion sau petrecere a unei administraţii pentru că în toată ţara s-a sărbătorit intrarea României în Uniunea Europeană. A fost obligativitate pentru toate numicipiile reşedinţă de judeţ. Eu nu îmi aduc aminte să mai fi fost organizată vreodată vreo petrecere. Cred că în ultimii 20 de ani nu s-a organizat nimic”, a declarat pentru „Adevărul”, Gabriel Boriga, primarul Municipiului Târgovişte.
Iniţial, executivul propusese alocarea unei sume de 750.000 de lei pentru “Revelionul 2012”, însă consilierii din opoziţie nu au fost de acord. Suma însă, a fost micşorată, la 680.000 de lei, propunere accepatată de ambele tabere.

“Este foarte bine că s-au gândit să organizeze ceva pe platou pentru că se strângea foarte multă lume aici. Mulţi veneau, deschideau o sticlă de şampanie şi plecau. Acum au şi ei un concert şi e bine. Sper să nu mai intervină nimic şi să se ţină de cuvânt”, ne-a spus Mihai Andreescu, un târgoviştean de 45 de ani.
10.000 de participanţi
„Toate marile capitale din lume fac petrecere de Revelion. Fie că vorbim de Londra sau Ne York. Este un cadou oferit târgoviştenilor, mai ales celor care nu au posibilitatea să îşi cumpere o vacanţă în ţară sau în străinătate. Estimez că cel puţin 10.000 de târgovişteni vor veni pe Platou şi se vor bucura de acest eveniment într-un cadru foarte plăcut”, a mai spus primarul.

Nume mari din muzica românească au acceptat să vină să cânte în noaptea dintre ani, la Târgovişte. Vorbim de Holograf, Sistem, Voltaj, Bosquito, Andreea Bălan, Ana Lesko, Andreea Bănică, Alex Velea, Crush&Alexandra Ungureanu, Mahala Rai Band, Jean de la Craiova, Veta Biriş, Constantin Enceanu, Mariana Căpitănescu sau Maria Cârneci.
Cartierul lui Moş Crăciun, va “răsări” în luna decembrie
Ca în fiecare an, municipalitatea s-a gândit şi la cei mici şi va construi, pe Platoul Prefecturii, “Cartierul lui Moş Crăciun”. Copiii de toate vârstele sunt aşteptaţi, de luna viitoare, casa celui mai iubit moşneag din lume.

Muncitorii deghizaţi în spiriduşi vor construi căsuţe pentru pitici şi o casă mai mare pentru Moş Crăciun. Lângă casa moşului va fi amplasat şi un brad. “Cartierul lui Moş Crăciun se va constui în acelaşi loc, pe Platoul de la Prefectură. Moş Crăciun va împărţi cadouri copiilor târgovişteni ca în fiecare an. Eu personal m-am ocupat ca cei mici să fie iarăşi bucuroşi de sărbători. Moş Crăciun va veni, de asemenea, cu trenul Săgeată Albastră, va poposi în gară şi de acolo, cu tot alaiul, va merge în centrul oraşului. Construcţia cartierului va începe în luna decembrie. Pe 7 decembrie, cu aproximaţie, va fi gata”, a precizat Boriga.

A fost lansat primul îndrumător pentru activităţi extracurriculare/extraşcolare

El este rezultatul muncii unei echipe formate din cadre didactice ale Colegiului Naţional “Constantin Cantacuzino” Târgovişte şi ale Liceului Pedagogic “Spiru Haret” Buzău, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa.

Îndrumătorul ACTIVEXTRA este rezultatul unui proiect cu finanţare europeană, început în septembrie 2010. El se adresează elevilor de la filiera vocaţională – profilul pedagogic, care au fost implicaţi de la început în activităţile proiectului şi au avut deja multe de învăţat. “Elevii au participat la atelierele de formare, în care au învăţat să comunice, să utilizeze calculatorul în activităţile extraşcolare, să organizeze proiecte şi de asemenea la ateliere de inteligenţă multiplă”, a declarat prof. Claudia Nedelcu.
Îndumătorul a fost distribuit gratuit la 150 de elevi
Volumul a apărut din necesitatea unor materiale ajutătoare în organizarea şi desfăşurarea activităţilor extracurriculare/extraşcolare. “Este un material perfectibil, fiind mai degrabă o propunere pe care o facem, plecând de la nişte necesităţi concrete a anilor trecuţi. Din partea Ministerului Educaţiei nu există programe şcolare, ghiduri metodice sau îndrumătoare în sprijinul realizării acestor activităţi extraşcolare/extracurriculare”, explică prof. Cornelia Ropotan.
Beneficiarii proiectului sunt un număr de 150 de elevi, care se pregătesc să devină profesori sau educatori. Ei au întâmpinat cu bucurie apariţia îndrumătorului. “Ne va fi util pe tot parcursul vieţii. Ne vom folosi de el atât la şcoală , cât şi după ce vom intra în învăţământ”, consideră Miruna Canache, elevă în clasa a IX-a A, care ne-a mărturisit că o carieră în învăţământ este visul ei dintotdeauna.
Autorii îndrumătorului ACTIVEXTRA sunt Cornelia Ropotan, Victoria Gheorghe, iar colaboratori Aniţa Dulman, Gabriela Catrina, Claudia Nedelcu, echipă coordonată de Tatiana Ghiţă, directorul colegiului târgoviştean. “Proiectul acestra s-a numit ACTIVEXTRA, pornind de la activităţi extracurriculare, dar noi spunem acum aşa: dacă vom folosi acest îndrumător vom avea măcar direcţia spre a desfăşura activităţi extra, adică activităţi de calitate şi pentru profesori, şi pentru elevi”, a adăugat prof. Gabriela Catrina.

si jandarmii...

Jandarmul se află în arest, alături de un poliţist din Ilfov
Un poliţist din Ilfov şi un jandarm din Dâmboviţa au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă şi favorizare a infractorului. Cei doi, care sunt arestaţi din 4 noiembrie, vor fi judecaţi de Curtea de Apel Bucureşti.

Conform DNA, Sorin Rap, ofiţer de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov - Brigada Rutieră şi Ştefan Bogdan, subofiţer în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi ”Mircea cel Bătrân” Dâmboviţa, au cerut şi primit anul trecut de la doi bărbaţi 2.400 de euro pentru a-i angaja ca şi jandarmi.
"În cursul anului 2010, inculpaţii Rap Sorin, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul I.P.J. Ilfov şi Bogdan Ştefan, subofiţer în cadrul I.J.J. Dâmboviţa, au pretins şi primit de la doi denunţători suma totală de 2.400 de euro pentru a interveni pe lângă persoane abilitate din cadrul Jandarmeriei Române în scopul angajării denunţătorilor în cadrul acestei instituţii. Întreaga sumă a revenit în final inculpatului Rap Sorin în scopul menţionat mai sus. Sprijinul promis consta în aranjarea examenelor teoretic, medical şi psihologic. Cu toate acestea, denunţătorii nu au fost angajaţi în cadrul Jandarmeriei Române însă, cu ocazia efectuării cercetărilor în prezentul dosar penal, inculpaţii au exercitat presiuni asupra denunţătorilor, pentru ca, în contextul în care sunt audiaţi de procurori, să facă declaraţii neconforme cu realitatea şi care să îi absolve pe cei doi inculpaţi de răspunderea penală. Aceste presiuni s-au exercitat prin intermediul inculpatei Calomfir Angela care le-a promis denunţătorilor restituirea banilor daţi cu titlu de mită.
În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra sumei de 1.200 de euro aparţinând inculpatului Rap Sorin, diferenţa fiind restituită de acesta denunţătorilor.
La data de 4 noiembrie 2011, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Rap Sorin şi Bogdan Ştefan pe o perioadă de 29 de zile. Faţă de Calomfir Angela, procurorii au luat măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o durată de 30 de zile(comunicatul nr. 691/VIII/3 din data de 4 noiembrie 2011)", se arată în comunicatul DNA.
Întreaga sumă a revenit în final lui Rap care a promis că le aranjază examenele teoretice, medicale şi psihologice. Cu toate acestea, denunţătorii nu au fost angajaţi în cadrul Jandarmeriei Române.
Mai mult chiar, în timpul anchetei, cei doi angajaţi ai Ministerului de Interne au făcut presiuni asupra bărbaţilor, deveniţi între timp denunţători în cauză, să-şi retragă declaraţiiile pentru ca ei să scape basma curată. Presiunile au fost făcute printr-o prietenă comună, Angela Calomfir, ce va fi şi ea judecată pentru favorizarea infractorului.
Procurorii au pus sechestru pe 1.200 de euro aparţinând lui Rap, diferenţa fiind restituită de acesta denunţătorilor.

CUPA ROMANIEI: Programul turului IV

FotbalDuminica, 4 decembrie, de la ora 11.00 se vor disputa partidele contand pentru turul IV al Cupei Romaniei, dupa urmatorul program:
Zavoiu- Burduca
T. Catunu- Lucieni
Iedera - Caragiale
Suta Seaca - Titu II
Ulmi - Pietrosita
Razvad - Gheboaia
B. Visina - Morteni
Odobesti - Ziduri
Nino Lunguletu - Tartasesti
Ciocanesti - Crevedia
Urziceanca - Darza
Marcesti - Salcioara
Corbii Mari - Valea Mare
Comisani / Bucsani - Gemenea

29.11.2011

ATENTIE CALATORI

No title
Din luna decembrie, AITT Târgovişte va introduce curse speciale pentru RAZVAD SI GORGOTA. Programul de circulaţie va fi afişat în staţiile de autobuz şi făcut public prin pliante, pe care societatea le va distribui luna viitoare.

Asociaţia Investitorilor Transport Târgovişte anunţă curse noi spre Răzvad şi Gorgota, începând cu data de 15 decembrie. „Cursele trebuiau introduse în programul AITT de la 1 decembrie, dar trebuie să amânăm data cu două sptămâni, din cauza unor probleme. Programul lor va fi afişat în staţii şi distribuit prin pliante pe care le vom realiza în acest scop”, ne-a declarat Lucian Popoiag, director general al societăţii. Preţul unui bilet pentru aceste curse va fi de 2,50 lei.

JAF LA HULUBEŞTI!

Jaf in comuna Hulubesti! O cutie plina cu aur si cartuse de pusca a fost furata din casa consilierului primarului. Omul banuieste ca atacatorul este chiar o ruda de-a sa si asta din cauza ca n-a gasit nicio urma de fortare a usii sau a geamurilor. S-a intrat cu cheie potrivita, spune pagubitul, convins ca in primavara cumnatul fiului sau i-a facut o copie dupa cheile de la casa.

Papagalul a dat alarma!

"Avem un papagal care era foarte agitat. Spre surprinderea noastra ne-am trezit ca agitatia era practic reala. Cineva patrunsese in casa. Cine, nu se stie. A disparut in jur de 130 de grame de aur si in jur de 115-117 cartuse de vanatoare, calibrul 12", a declarat pentru mariusbuga.ro Ion Petre, proprietarul pagubit. Omul este consilierul personal al primarului din Hulubesti. Familia Petre are un magazin satesc. Cei doi soti plecasera la munca dis de dimineata, la 6. Cand s-au intors dupa cateva ore si-au dat seama ca s-a intamplat ceva rau.

Faptasul este un apropiat?!

"Am vazut ca nu mai exista cutia cu armament si cu aur. Banuiti sa fie un apropiat? Banuiesc ca este un apropiat de-al nostru din cauza ca nu am gasit nicio usa fortata, niciun geam deschis, s-a intrat cu chei potrivite", ne-a povestit Elena Petre, sotia pagubitului.

Pe urmele infractorului

"Am fost sesizati prin sistemul de urgenta 112 ca o locuinta din com Hulubesti a fost sparta. In acest moment politistii efectueaza cercetari in vederea identificarii autorului", ne-a precizat comisarul sef Alexandru Iorga, seful Politiei Gaesti. Politistii l-au dat in urmarire pe principalul suspect, dar nu exclud si varianta ca alte persoane sa fi dat atacul.
Comments
Comentariu nou

Captură de 2200 de coroniţe

FIENI - Captură de 2200 de coroniţe ce urmau să ajungă în Capitală! Vezi cum au trecut comercianţii de la PROFIT... la PAGUBĂ!
Peste 2200 de coronite din cetina de brad au fost confiscate, seara trecuta, de politistii din Fieni. Oamenii legii aveau informatii ca transportul nu este legal, asa ca au oprit microbuzul pe drum si au cerut actele la control. Cum soferul n-a putut justifica provenineta si nici nu avea acte pentru transportul marfii, au luat decizia sa confiste cetina si sa-i duca la audieri pe cei doi barbati care se aflau in masina.

Uite actele, nu sunt actele...

Transportul urma sa ajunga in Capitala. Politistii l-au oprit pe soferul microbuzului in Fieni. "De ce v-au oprit politistii? Au crezut ca n-avem acte. In realitate? Avem forme, sa vina maine de la ocol, sa vada. Exista banuiala ca este furata? Da, zicea ca avem pomi de sus, dar s-a uitat, n-avem pomi, n-avem nimic", a declarat pentru mariusbuga.ro Ionel Badea, soferul microbuzului.

"Sunt ale noastre, din padure..."

Un barbat din Moroieni era cel care platise soferul sa-i duca marfa in Bucuresti. Si el sustine ca n-a incalcat legea si ca au acte pentru cetina, dar n-o aveau la ei. "Ce aveti in masina? Coronite. Ale cui sunt? Ale noastre. De unde le-ati adus? Din padure. Aveti voie sa le taiati? Da, e taietura acolo in padure si avem bon", spunea Ninel Stoian.

Marfa, inapoi la Ocolul silvic

"Au fost aplicate sanctiuni contraventionale si s-a dispus ridicarea intregii cantitati de marfa, urmand a fi predata Ocolului Silvic Ialomicioara", ne-a precizat insp.Marius Dinca, seful Politiei Fieni. Politistii au aflat ca daca si-ar fi dus planul pana la capat, barbatul care comandase transportul de cetina s-ar fi ales cu un profit frumusel – platise 1 leu pentru fiecare coronita de brad pe care urma sa o vanda de cinci ori mai mult. Ghinionul lui au fost politistii care nu doar ca nu l-au lasat sa scoata profit, dar acum l-au scos si in paguba...
Comments
Comentariu nou

INVESTIŢIE 84 de milioane de lei pentru staţia de epurare a Târgoviştei

84 de milioane de lei pentru staţia de epurare a TârgovişteiCompania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa a semnat la sfârşitul săptămânii al 5-lea contract de lucrări din cele 17 care formează cel mai mare proiect din ţară, cu finanţare europeană nerambursabilă pe Programul Operaţional de Mediu. Valoarea totală a proiectului depăşeşte 140 de milioane de euro, bani de care vor beneficia la finalul lucrărilor 172.000 de dâmboviţeni.
Se vor realiza investiţii în infrastructura de apă potabilă şi apă uzată din oraşele Târgovişte, Moreni, Găeşti, Pucioasa, Fieni şi Titu. Cel de-al cincilea contract se referă la modernizarea staţiei de epurare de la Târgovişte, care nu a mai beneficiat de fonduri dinainte de Revoluţia din decembrie 1989. Din această cauză, comisarii Gărzii de Mediu Dâmboviţa au acuzat de mai multe ori Compania de Apă că deversează în râuri ape uzate, constatându-se depăşiri frecvente la o serie de indicatori specifici: amoniu, detergenţi, oxidabilitate, materii în suspensie, fosfor.

Proiectul-mamă depăşeşte 140 de milioane de euro

Inconvenientele vor fi remediate total până în 2013, când vor fi definitivate lucrările de reabilitare a staţiei de epurare. ”Am semnat cinci contracte de finanţare, celelalte fiind în diferite faze. Practic, mai avem de licitat doar două contracte din cele 17”, spune Radu Vasilescu, director Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa. Prezent la Târgovişte, Marin Anton, ministrul secretar de stat în Ministerul Mediului, a cerut autorităţilor dâmboviţene să impulsioneze proiectul, astfel încât lucrările să demareze cel târziu în vara anului viitor. ”La nivel de ţară, stăm foarte bine din punct de vedere al contractării, însă avem probleme cu lucrările, care sunt rămase în întârziere”, a precizat Marin Anton. Pentru administraţia oraşului Târgovişte semnarea contractului pentru reabilitarea staţiei de epurare înseamnă dezvoltare. ”Vorbim despre un proiect mai mult decât necesar pentru ceea ce înseamnă extinderea Târgoviştei. Este o investiţie care se completează cu celelalte, un tot unitar care va asigura un nivel de viaţă perfect european pentru târgovişteni”, crede primarul Gabriel Boriga.

Ghicitoare i a trebuit.paguba si a capatat

 


Ghicitoarele nu numai că nu vă prezic viitorul, dar vă lasă şi fără ultima agoniseală. Aşa a păţit o biată femeie de 54 de ani, din localitatea dâmboviţeană Aninoasa, care s-a ales cu pietre seci în loc de cercei şi verighetă. S-a dus glonţ la poliţie şi a reclamat furtul.
Totul s-a întâmplat luni, în plină zi. "Poliţia Municipiului Târgovişte, a fost sesizată prin plângere de către o femeie de 54 de ani, din comuna Aninoasa, cu privire la faptul că o femeie necunoscută, sub pretextul ghicitului i-a luat o pereche de cercei din aur şi o verighetă. În urma verificărilor efectuate a rezultat că femeia, în timp ce se deplasa la un supermarchet, pe Bulevardul Unirii, a fost abordată de o femeie, care sub pretextul ghicitului i-a luat cerceii şi verigheta, bijuterii pe care le-a ascuns într-o batistă şi le-a înlocuit cu o altă batistă asemănătoare plină cu pietre, pe care a înapoiat-o părţii vătămate", a declarat Florina Udroiu, purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa.
Prejudiciul cauzat este în valoare de 1000 lei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune. Cercetările continuă în vederea identificării autoarei şi recuperării prejudiciului, urmând a se propune soluţie legală prin Parchet

28.11.2011

Plasau bancnote false în magazinele săteşti

Banconte false au fost descoperite în mai multe zone ale ţării
O fată de 17 ani şi un băiat de 20 de ani, de fel din Bucureşti, au plecat spre provincie cu gândul să plaseze la magazinele săteşti bancnotele false pe care le deţineau. Li s-a înfundat la Ulieşti, fiind dibuiţi de patronul unui butiq, care a refuzat să accepte suta de lei.
Bărbatul a alertat Poliţia, imediat ce tinerii au părăsit magazinul său. Oamenii legii au reuşit să identifice în trafic maşina cu care se deplasau cei doi tineri. La controlul efectuat, în autoturism au descoperit alte trei bancnote de o sută de lei contrafăcute. Bucureştenii au fost conduşi la sediul Poliţiei Găeşti pentru continuarea cercetărilor.

Locul 3 la finalul turului

Chindia TargovisteDupa victoria cu Luceafarul Oradea, din ultima etapa a turului, Chindia Targoviste ocupa locul 3 in clasament, dupa Gloria Bistrita si Poli Timisoara. Diferenta destul de mare, 10 puncte fata de primele doua locuri, nu ne da prea mari sperante pentru retur, insa e bine ca echipa va ierna fara grijile retrogradarii. Locul III este o performanta, daca tinem cont ca echipa pregatita de Silviu Dumitrescu este nou promovata, iar lotul este, in mare parte, acelasi din Liga a III-a. Cu mai multa atentie pe propriul teren, Chindia ar fi putut fi mai aproape de primele doua locuri. Iata rezultatele inregistrate in etapa a 15-a a Ligii a II-a, seria a II-a:
FC Arges - UTA 0-0
Gloria Bistrita - ALRO Slatina 3-0
FC Bihor - FC Olt 2-0
Ariesul Turda - Unirea Alba Iulia 1-1
Juventus Bucuresti - Gaz Metan Severin 1-2
Muresul Deva - FC Maramures 4-2
Chindia Targoviste - Luceafarul Oradea 2-0
CSM Rm. Valcea - FC Timisoara 0-1
Clasament

Orăşelul lui Moş Crăciun

Se lucrează la Oraşul lui Moş Crăciun
Orăşelul lui Moş Crăciun va fi deschis pe 6 decembrie
Muncitorii lucrează de zor pe Platoul Prefecturii pentru a construi Orăşelul lui Moş Crăciun. Acesta soseşte în oraş pe 21 decembrie şi va sta aici patru zile. Oraşelul cuprinde în total 15 căsuţe, unde vor fi găduiţi şi spiriduşii Moşului.

Oraşul lui Moş Crăciun prinde contur pe Platoul Prefecturii din Târgovişte pentru al treilea an consecutiv. Cele 15 căsuţe sunt aproape gata să-l primească pe Moş şi pe spiriduşii săi, care vor oferi cadouri copiilor de sărbători.
Oraşul se va deschide pe 6 decembrie, dar Moşul este aşteptat pe 21 decembrie. El va ramane în Târgovişte patru zile, timp în care cei mici îl pot vizita

SE FURA NATURA"

.Pomii şi cele 325 de kg cetină au fost ridicate şi predate Ocolului Silvic Ialomicioara
Lucrătorii Secţiei 7 de Poliţie Rurală Fieni, împreună cu reprezentanţi din cadrul Ocolului Silvic Ialomicioara, au prins un şofer care transporta 20 de pomi de iarnă şi aproximativ 150 kg de cetină.

“Pomii de iarnă aparţineau numiţilor L.C. şi M.G., ambii din localitatea Moroieni, sat Glod, pasageri în aututilitară. De asemenea, au fost identificaţi alţi 7 bărbaţi, toţi din aceeaşi localitate, care transportau cantitatea de 175 kg cetină, provenită din deteriorarea arborilor din fondul forestier naţional”, a declarat Florina Udroiu, purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa.
Pomii şi cele 325 de kg cetină au fost ridicate şi predate Ocolului Silvic Ialomicioara. În cauză s-a întocmit dosar penal privind tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieţi s-au lăstari din fondul forestier naţional şi din vegetaţia forestieră situată pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate, constituie infracţiune silvică.
După finalizarea cercetărilor urmează să se propună soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Pucioasa

Crima sau moarte ???


SCRIS DE NEWSD DB 28.11.2011 -19:15

Crima sau moarte accidentala? Este misterul inca nedeslusit al mortii prostituatei de 44 de ani, din Moreni, gasita fara suflare ieri dimineata in apartamentul ei.
Legistii spun ca moartea victimei a survenit in urma intoxicatiei cu monoxid de carbon ori a unui soc hipotermic. Vecinii si apropiatii ei nu cred insa in aceasta ipoteza.
Prietenul de familie care a gasit-o arunca insa o noua bomba - el spune ca Liliana Negoescu era amenintata cu moartea de niste indivizi necunoscuti si se temea pentru viata ei.
Omul spune ca e convins ca Liliana si-a gasit sfarsitul din mainile unui client obsedat pe care victima l-ar fi refuzat. Femeia era in ultimul an la o scoala postliceala sanitara, unde urma sa se aleaga cu o diploma de farmacist.

"O amenintau - Te omor, iti fac. Ii era teama? Ii era. Intotdeauna avea o teama in ea. Se temea pentru viata dansei? Da, bineinteles, intotdeauna s-a temut si uite ca s-a intamplat!", a declarat pentru Ion Milea, prietenul victimei.

Barbatul, de 62 de ani, baga mana-n foc ca femeia a fost omorata de un individ furios. A gasit in apartamentul ei lucrurile ravasite, iar pozitia cadavrului, nefireasca. Si el stia ca Liliana isi dadea intalnire acasa cu mai multi barbati si o sfatuia sa aiba grija pe cine baga in locuinta.

"Veneau indivizi dubioși? Veneau, foarte rai. Ne era tare frica aici, veneau niste tiganoi mari, daca mergeam la fata mea imi era frica sa ma intorc fara sotul meu acasa. Cum sa-si fi gasit sfarsitul? Cred ca unul dubios a intrat peste ea, probabil n-o fi avut bani, s-au luat la cearta", crede Elsa Panzaru, vecina victimei.

"Va deranja pe scara? Da, veneau beti, spargeau geamurile, rupeau perdelele. De multe ori mai ieseam si noi afara ca ne saturasem si noi", ne-a povestit Smaranda Ilie.

Anchetatorii spun ca victima nu are urme vizibile de violenta, dar sunt retinuti sa ofere mai multe detalii cu privire la modul in care si-a gasit sfarsitul. "In urma efectuarii necropsiei a rezultat ca moartea femeii a survenit pe fondul intoxicatiei cu monoxid de carbon sau soc hipotermic", a declarat insp.pr.Florina Udroiu, purtatorul de cuvant al IPJ Dambovita.

Politistii continua insa ancheta. Au luat din casa victimei mai multe resturi de tigari si urmeaza sa afle cine sunt cei care au petrecut ultimele ore alaturi de victima. De asemenea au luat mai multe urme de pe mobila si cateva sticle sparte, gasite in locuinta.

hotii de fier vechi prinsi in flagrant

Furt teavaPolitistii din comuna damboviteana Valea Mare, au surprins ieri, in cadrul unei actiuni pe linia furturilor de componente ale instalatiilor petroliere, trei barabti si o femeie, cu varste cuprinse itre 17 si 51 de ani. Acestia sectionau o conducta cu diametrul de 15 cm, pe care o decopertasera pe o lungime de 41m. Din fericire, conducta nu se mai afla in uz, aceasta deservind in trecut linia de pompare intre sonde si fostul Parc 20 Saru. Oamenii legii le-au confiscat cele 15 bucati deja taiate din conducta, dar si motoferastraul folosit. In plus, celor patru li s-a intocmit dosar penal pentru furt calificat.

27.11.2011

mașină incendiată in Targoviste

Un tânăr din Târgoviște și-a găsit mașina în flăcări, chiar în fața casei, pe un bulevard din centrul orașului. Tânărul spune că a văzut luminile mașinii de pompierii care deja ajunsese la intervenție, abia ayunci realizând că autoturismul lui este cuprins de foc. Deși spune că nu avea dușmani care să fi recurs la un astfel de gest de răzbunare, prima constatare la fața locului a fost aceea că, după toate indiciile, focul a fost pus intenționat. Pompierii au reușit să stingă repede incendiul care distrusese o parte din tapițeria și bancheta din spate a mașinii. La fața locului au sosist și polițiștii, care au deschis o anchetă.
Cel mai probabil, incendiatorul a spart geamul lateral din spate și a aruncat un recipient de plastic cu o substanță inflamabilă în interior. Până la venirea pompierilor, flăcările au distrus o parte din bancheta spate a mașinii.
Autoturismul era parcat în fața unei case chiar lângă rectoratul Universității Valahia din Târgoviște, într-o zona foarte circulată.

Fără emoţii: Politehnica Naţional Iaşi – CSM Târgovişte 46-89

Echipa de baschet feminin a CSM Târgovişte îşi continuă marşul triumfal prin campionat, după o nouă victorie la scor (89-46, pe sferturi 19-11, 30-8, 19-14, 21-13) pe terenul studentelor din Iaşi. Aşa cum ne-am obişnuit, în topul marcatoarelor CSM se află, în lipsa Olenei Jerjerunova şi a Olenei Samburska, americancele Chrissy Givens şi Monique Coker, cu 25 (1x3), respectiv 24 de puncte. Pentru târgoviştence au mai înscris Florentina Diaconu (10p, 2x3), Viorela Rus (10p), Cristina Ciocan (9p, 2x3), Anca Şipoş (8p, 2x3), Betty Kalanga (2p) şi Volha Tămârgeanu (1p). Au mai evoluat Alexandra Uiuiu (două recuperări, o pasă decisivă) şi Andreea Huţanu (patru recuperări, o pasă decisivă). Următoarea partidă a fetelor conduse de Florin Nini şi Marius Dobă este programată pentru vinerea viitoare, la ora 18, atunci când CSM va înfrunta, la Sala Sporturilor din Târgovişte, CS Olimpia Bucureşti.
 
PS: Este pentru a doua oară, în ultima lună, când toate cele trei echipe cu care Târgoviştea este reprezentată în sporturile "tradiţionale" la nivelul urbei obţin victorii în acelaşi weekend. Sâmbătă, voleibalistele de la CSM Târgovişte au învins cu 3-0 la seturi CSŞ Baia Mare, fotbaliştii de la Chindia au dispus cu 2-0 de Luceafărul Oradea, iar baschetbalistele au făcut instrucţie cu adversarele din Iaşi. Cine mai spune că sportul târgoviştean este prost condus ori este rău-intenţionat, ori are probleme patologice în ceea ce priveşte percepţia realităţii. Hai CSM, hai Chindia!

CRIMA LA MORENI

Femeie de 44 de ani găsită fără suflare, goală şi acoperită cu un cearceaf! la Moreni
Moarte invaluita in mister, la Moreni! O femeie de 44 de ani a fost gasita fara suflare, in locuinta ei, cu vanatai pe corp, complet dezbracata si acoperita cu un cearceaf. Descoperirea macabra a facut-o un batran pe care femeia il ajuta la diverse treburi. Cand a vazut scenele de groaza omul a alertat autoritatile. Vecinii spun ca nu se mira ca s-a ajuns aici. Ei povestesc ca femeia practica prostitutia si ca vedeau in fiecare zi indivizi dubiosi intrand in apartamentul ei, unde scandalurile se tineau lant.

Vinerea neagra

Victima n-a mai dat niciun semn de viata de vineri noapte. Sambata, un prieten de familie a sunat-o incontinuu, dar in zadar. Omul a venit in aceasta dimineata la usa ei. Avea chei, asa ca a intrat in apartament. Ce avea sa vada l-a ingrozit de-a dreptul.

Imaginea mortii

"Cum ati gasit-o? Cu fata-n sus, cu un cearsaf alb, acoperita, se vedeau jumate de maini in afara cearceafului, vanata toata, cu sange la gura si pe la ochi", a declarat pentru mariusbuga.ro Ion Milea.

Inceputul sfarsitului

Liliana Negoescu locuia singura, dupa ce in urma cu mai multi ani divortase de sot. Avea o fata, de 23 de ani, ce locuieste la bunici. Femeia a lucrat pana in primavara la o croitorie din oras. Firma a dat insa faliment, iar femeia a intrat in somaj. De atunci ar fi luat-o pe cai gresite si ar fi castigat bani din prostitutie.

Criminalul, om de langa casa?

"Banuiesc ca cineva din jur, d-aicea sa fi facut nenorocirea asta. Pe ce motiv, ce sa fi avut cu fiica dvs? Nu stim…", spunea printre Lacrimi Dumitru Negoescu, tatal victimei.

Prostitutie si scandal

"Practica prostitutia, dar isi vedea de treba ei. Veneau barbati la dansa? Da, de la 10, 11 noaptea, faceau scandal", spune Marian Oprea, vecin. "Am auzit ca o si bateau, nu-i mai plateau serviciile. A fost batuta si omorata. Mi-e mila de ea. Plina de sange…", a declarat Ionut Popescu, un alt vecin.

Moarte suspecta

"Politistii au deschis un dosar penal pentru moarte suspecta. Au fost ridicate de la fata locului mai multe categorii de urme si mijloace de proba urmand ca la finalizarea necropsiei sa stabilim cauza mortii femeii", a precizat insp.pr.Florina Udroiu, purtatorul de cuvant al IPJ Dambovita. Politistii continua ancheta.
 sursa :mariusbuga

26.11.2011

BASCHET: Deplasare lunga, diferenta mare!

25 Noiembrie 2011 10:34
CSM TargovisteIn etapa a 11-a a Campionatului national de baschet feminin, liderul la zi, CSM Targoviste se va deplasa la Iasi, pentru a infrunta pe Politehnica din localitate. Targovistencele, cu maxim de puncte dupa 10 etape, vor intalni o echipa mult inferioara, ce a inregistrat o singura victorie pana acum. Singura necunoscuta pentru acest meci este diferenta de puncte, care speram sa fie cat mai mare in favoarea echipei pregatite de Florin Nini si Marius Doba. Partida Politehnica National Iasi - CSM Targoviste se va juca, duminica, 27 noiembrie, de la ora 12.00, in Sala Sporturilor din Iasi.

Chindia-Oradea 2-0

Chindia Târgovişte termină prima parte a campionatului cu un joc dificil în compania celor de la Luceafărul Oradea, bihorenii având prestaţii pozitive în majoritatea disputelor din deplasare. Tehnicianul târgoviştenilor, Silviu Dumitrescu, avertizează că miza meciului este foarte mare şi cere concentrare maximă din partea elevilor săi.“Ne-am pregătit cu încredere şi responsabilitate în toate aceste zile. Meciul de sâmbătă are o miză foarte mare. Probabil că de rezultatul cu Luceafărul va depinde liniştea noastră din vacanţă, prespectivele pentru retur şi chiar obiectivul nostru” a declarat Silviu Dumitrescu

Partida dintre Chindia Târgovişte şi Lucefărul Oradea se va disputa pe stadionul Eugen Popescu din Târgovişte şi va fi arbitrată de:

25.11.2011

Dâmboviţenii au spus NU violenţei in familie


Astăzi, 25 noiembrie, în jur de 1000 de persoane au participat la un marş anti-violenţă, în Târgovişte. Prin această manifestare s-a încercat sensibilizarea opiniei publice asupra violenţei domestice, fenomen îngrijorător la nivel naţional.
La marş au participat mai multe instituţii locale şi judeţene.


« Este al patrulea an când Crucea Roşie, împreună cu Primăria Târgovişte, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa şi alte instituţii organizează un marş de luptă împotriva violenţei domestice. Această manifestare este destinată sensibilizării opiniei publice dâmboviţene cu privire la violenţa domestică şi implimentarea unei atitudini de toleranţă zero pentru acest tip de violenţă », a declarat Eugen Florea, de la Crucea Roşie Dâmboviţa.

24.11.2011

Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei

No titleMâine, 25 noiembrie, de Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor, se va organiza un marş tematic în Târgovişte. Conform programului, plecarea se va face la ora 11.00, din faţa primăriei.
Târgoviştea se alătură luptei împotriva violenţei domestice, care este un fenomen în creştere. Conform statisticilor, anul trecut au fost înregistrate în România peste 12.000 de cazuri de violenţă domestică, cu 26% mai multe decât în 2009.
Data de 25 noiembrie a fost declarată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite ca Zi internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor în anul 1999, dar ea a fost sărbătorită de activiştii pentru drepturile femeii încă din 1981.
Marşul de la Târgovişte începe la ora 11.00, din faţa primăriei. Revenim cu informaţii.

PARTY SPORT LA MORENI

Afiş

O nouă petrecere tematică este plănuită la început de week-end în Red Club din Moreni. De această dată, sunt aşteptaţi în special iubitorii sportului de orice fel. Iar cei care vin îmbrăcaţi în tema Sport Party vor fi recomensaţi de organizatori cu premii surpriză.
Red Club din Moreni anunţă pentru vineri, 25 noiembrie, Sport Party. Cei care vin îmbrăcaţi corespunzător, au anunţat organizatorii, vor fi premiaţi. Pe scurt: îmbrăcăminte comodă, oferte la bar şi ca distracţia să nu fie ştirbită, intrarea este liberă.

23.11.2011

Miercuri, 23 Noiembrie 2011 10:34
CatusePatru barbatidin comuna damboviteana Iedera, cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani, cercetati inca din septembrie pentru furt, au fost retinuti de politistii din Moreni, pe baza de ordonanta de retinere pentru 24 de ore. Acestia, impreuna cu inca doi complici, au furat mai multe bunujri din trei locuinte din Moreni, prejudiciul fiind estimat la 1.300 de lei. Bunurile au fost restituite in proportie de 80%, iar cei patru urmeaza a fi prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Moreni, cu propunerea de arestare preventiva.

CS kINDER TARGOVISTE

Noiembrie 2011
KinderGrupa 2003 de la CS Kinder Targoviste, antrenor Cosmin Tobosaru, a castigat faza judeteana a Turneului Gheorghe Ene si s-a calificat la faza zonala. Gruparea targovisteana a fost repartizata in zona 6, toate meciurile disputandu-se in Polivalenta din Pitesti in perioada 2-3 decembrie. Kinder se afla in grupa B, alaturi de Hidroelectrica Rm. Valcea si CSS Slatina, in timp ce din grupa A fac parte FC Dani Coman Pitesti, Atletico Rosiori de Vede si Primavera Targu Jiu. Castigatoarele grupelor se vor intalni in finala zonei, urmand ca invingatoarea sa se califice la turneul final.

22.11.2011

CRESTE SOMAJUL"

Concedierile de toamna vor salta rata somajului!


Trimite articolul pe Yahoo Messenger
Marime font


Procentul somajului va creste in judetul nostru , avand in vedere concedierile colective anuntate la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Dambovita. “Din luna august, Termoelectrica Doicesti functioneaza cu 168 de persoane mai putin, iar Spitalul Judetean de Urgenta Targoviste cu 114. Si valul concedierilor nu se opreste aici. Si Inspectoratul de Jandarmi al Judetului Dambovita va disponibiliza in aceasta luna 48 de persoane. Mai mult, 12 agenti economici din judetul nostru si-au anuntat intentia de a face disponibilizari. In special firme de constructii, care pe perioada iernii isi suspenda activitatea”, ne-a declarat Marius Niculae, directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Dambovita. In acest moment, procentul somajului in judetul nostru este de 6,03 %, mai mare decat cel national de 4,80 procente.

Craciunul In Targovsite

Oraselul lui Mos Craciun incepe sa prinda viata

Trimite articolul pe Yahoo Messenger
Marime font
Si daca primii fulgi de nea au cazut déjà astazi la Targoviste, se pregateste si venirea lui Mos Craciun, care va fi asteptat, asa cum se cuvine, in oraselul de pe Platoul Prefecturii, unde se lucreaza de zor, pentru ca acesta sa fie gata pana pe 6 decembrie, cand se va deschide pentru targovisteni. Ca si in anii trecuti, Mos Craciun va fi asteptat la Targoviste pe 21 decembrie cu un orasel special construit pentru el pentru copiii carora acesta le va oferi cadouri in seara in care va sosi in oras, dar si in cele patru zile cat va poposi aici. Oraselul lui Mos Craciun este un proiect initit de Teatrul Municipal de trei ani de zile, iar acesta este foarte apreciat de targovisteni, care se bucura de fiecare data cand oraselul prinde viata in piata Mihai Viteazul. In prezent, se lucreaza de zor la cele 15 casute in care vor fi gazduiti spiridusii si mosul, chiar daca afara este ger.

21.11.2011

A sarit cu tirul de pe pod direct pe calea ferata!

Luni, 21 Noiembrie 2011 09:32
Tir rasturnatTraficul feroviar a fost blocat in aceasta dimineata intre Bucuresti si Pitesti, mai mul de 2 ore. Totul s-a intamplat la iesirea din Titu, unde, soferul unui tir a pierdut controlul volanului, pe fondul cetii si poleiului de pe carosabil. Acesta a intrat pe contrasens, mai apoi rupand parapetii podului ce traversa calea ferata, iar in cele din urma a plonjat direct pe linia feroviata, blocand ambele directii de deplasare ale trenurilor. Din primele investigatii, soferul nu a necesitat interventia medicilor. In cele din urma, tirul a fost impins in afara caii ferate cu ajutorul unui utilaj de mare tonaj, urmand a fi ridicat in cursul zilei de astazi. Reprezentntii CFR, impreuna cu poliia, au deschis o ancheta in acest caz.

20.11.2011

Masina in flacari la Niculesti

O mașină a luat foc în trafic

Un autoturism a luat foc azi-noapte, în localitatea Niculeşti, judeţul Dâmboviţa. Tânărul care o conducea a abandonat-o în momentul în care a văzut flăcările.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, Gabriel Gătej, a declarat pentru Agerpres că pompierii au avut de străbătut 23 de km până la locul incidentului, iar când au ajuns, flăcările mistuiseră maşina în totalitate.
Din primele cercetări reiese că de vină pentru izbucnirea flăcărilor a fost un scurtcircuit în zona motorului. Pompierii nu au găsit însă pe nimeni la faţa locului. Primele cercetări arată că mai mulţi tineri au participat la o petrecere aniversară, la un bărbat de 49 de ani din Niculeşti.

La un moment dat, unul dintre participanţi, un tânăr de 25 de ani a luat maşina proprietarului, a mers câteva sute de metri, iar când aceasta a luat foc, a fugit.
Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili dacă tânărul a luat autoturismul cu sau fără acordul proprietarului.

19.11.2011

Liga 4 Dambovita

CORNESTIUL LA 8 puncte peste locul 2"!
ETAPA 17
DOICESTI – DARMANESTI 4-1
 PUCIOASA – SELARU 7-2
 PRODULESTI – ANINOASA 2-2
 GURA SUTII – PETROLUL 1-2
 PERSINARI – CORNESTI 0-3 CONTESTI – GAESTI 1-1
 MOROIENI – FINTA 5-0
 RACARI – COMISANI 4-2
 VIISOARA – COLIBASI 0-3
17liga4