EMAG

EMAG

24.06.2012

Alonso câştigă MP al Europei

Zeiţa Fortuna a fost de partea lui Fernando Alonso, la Marele Premiu al Europei. Spre deliciul publicului, spaniolul s-a impus în cursa de la Valencia, profitând de abandonul lui Vettel. 

Neamţul, care a plecat din pole position, şi-a păstrat prima poziţie până în turul 34, când s-a văzut nevoit să abandoneze, din cauza unor probleme tehnice. De necazul lui Vettel a profitat Fernando Alonso, care a preluat poziţia de lider, tachinat însă de Grosjean, care a stat lipit de spaniol.

Norocul i-a surâs însă din nou lui Alonso, Grosjean fiind nevoit să abandoneze în turul 41. Finalul cursei a fost însă incendiar. Hamilton a fost depăşit de Raikkonen în turul 55, după un duel extrem de intens. Pilotul britanic a fost însă nevoit să abandoneze, după o ciocnire cu Maldonado în turul 56, iar marele câştigător a fost Schumacher, care a terminat pe locul trei, primul podium de la revenire.
Interesant este că niciunul dintre cei aflaţi pe podium n-a început cursa în primii trei. Alonso a plecat de pe locul 11, Raikkonen de pe 5 şi Michael Schumacher de pe poziţia a 12-a. Alonso este primul pilot care reuşeşte să câştige două etape în acest sezon de Formula 1.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu