EMAG

EMAG

31.12.2012

Local Kombat Ghita 31.12.2012

"Samuraiul Salbatic" - e porecla pe care i-au dat-o japonezii lui Daniel Ghita! Romanul vrea sa cucerasca Tokyo si sa arate ca e cel mai bun luptator din lume - luni, de la 13.00, in direct AICI

Daniel Ghita va avea multi fani la Tokyo. I-a cucerit pe japonezi cu loviturile sale explozive si a primit o porecla pe masura. 

"Fanii japonezi mi-au dat aceasta porecla".

Ghita trebuie sa castige 4 lupte intr-o singura zi pentru a pune mana pe centura de campion. Poate da peste nume grele in ring, ca Peter Aerts sau Bonjaski!

"Glory e cel mai mare turneu cu cei mai mari luptatori! Am ales sa fiu in Glory sa dovedesc ca sunt cel mai bun. In Tokio, oamenii il vor vedea pe noul Daniel Ghita!"


Supergala in care Ghita vrea sa bata tot incepe de la ora 13.00, exclusiv pe voyo.ro! De la 19, gala poate fi urmarita si pe Sport.ro!

"Inainte nimeni nu credea in mine dar acum toata lumea ma vede ca al 2-lea favorit. Dupa Tokio vor vedea ca sunt numarul 1!"


LAMULTI ANI !

,

29.12.2012

Prima fotografie cu Porsche 993 GT2 Turbo tunat.


Porsche 993 GT2 Turbo tunat

Modelul Porsche 993 GT2 a primit un nou set de jante, un sistem video și de înregistrare a datelor, scaune Recaro, dar şi mai multe modificări care îi îmbunătăţesc performanţele tehnice, modificări care nu au fost făcute incă publice de firma de tuning.


NewsDB

O femeie din SUA a rămas șocată de ceea ce a descoperit într-o cutie cu decorațiuni pentru Halloween: o SCRISOARE de la un lucrător chinez care cerea, disperat, ajutorul şi povestea că este torturat, bătut și ținut prizonier într-un lagăr de muncă, unde e plătit cu mai puțin de 2 dolari pe lună.
Îngrozită de ceea ce a descoperit în cutia cu ornamente
Îngrozită de ceea ce a descoperit în cutia cu ornamente
Julie Keith, o femeie din Oregon, a descoperit scrisoarea, nesemnată, dar scrisă în engleză și chineză, în care lucrătorul chinez cerea ajutorul celui care ar fi descoperit scrisoarea, dând detalii clare despre locul în care se află tabăra de muncă și cerând ajutorul Organizației pentru Drepturile Omului.

"Oamenii care lucrează aici -la tabăra de muncă Mashanjia din Shenyang, China- sunt forțați să muncească 15 ore pe zi, fără pauză sâmbăta sau duminica sau de sărbători. Altfel sunt torturați, bătuți sau certați, primind 10 yuani pe lună, aproape nimic".

Guvernul chinez a dispus deschiderea a mai multe tabere de muncă forțată, destinate infractorilor, dar aceștia sunt, în mare măsură, disidenți politici sau persoane care fac parte din anumite culte religioase sau secte. Majoritatea sunt închiși sau trimiși în taberele de muncă fără o sentință judecătorească sau un proces.

"Oamenii care muncesc aici sunt pedepsiți fără ca un judecător să fi decis asta, mulți sunt adepți Falung Gong, complet nevinovați", se mai spune în scrisoare. Falun Gong este o disciplină spirituală ai cărei membri sunt vânați de Partidul Comunist chinez.

Human Rights Watch susține că, fără a putea declara scrisoarea autentică, situația descrisă în ea este reală și foarte cunoscută, confirmă Oregon Live

FAST & FURIOUS ROMÂNESC. Interceptări: “Se aude un elicopter, frate!”. “Ești nebun, să nu fie o mașină cu farurile stinse” | EXCLUSIV


Procurorii DIICOT au finalizat ancheta în dosarul celei mai tari rețele de hoți din camioane din România. Acțiunile hoților sunt inspirate din celebrul film american Fast&Furious, la fel ca idolii lor, membrii grupării erau pasionați de mașini de curse. Detalii incredibile din anchetă ies la iveală: hoții aruncau banii obținuți din furturi în petreceri cu maneliști și pe prostituate de lux. Unul dintre spărgători a auzit, în timpul nopții,   de mai multe ori, elicopterul care îi urmărea. Unul dintre capii grupării este Dănuţ Ion, zis "Dan Jegu",  membru al clanului Cămătarilor, care coordona “afacerea” din pușcărie, unde execută o condamnare pentru proxenetism.

Astronomii ruşi au făcut o descoperire senzaţională, care a fost confirmată ulterior şi de alţi specialişti care urmăresc acum fenomenul. Mai mult: FENOMEN ASTRONOMIC INCREDIBIL, vizibil în 2013



În noiembrie 2013, cometa ISON, care provine din Norul lui Oort, va trece atât de aproape de Soare, încât va fi vizibilă de pe Terra, chiar şi ziua, cu ochiul liber.
Potrivit doctorului în ştiinţe David Whitehouse, cometa va fi viziblă de la sfârşitul lui noiembrie, până pe la mijlocul lunii decembrie 2013, când se va afla extrem de aproape de Soare. Mai mult, dacă va fi foarte strălucitoare, va fi recomandat să fie privită doar cu ochelari sau instrumente speciale.
Mai mult, având în vedere apropierea de Soare, e posibil ca ISON să fie atrasă şi înghiţită de acesta

Coloane de maşini de 10 km pe DN1. Vezi pe unde poţi ocoli Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/circulatie-bara-la-bara-pe-dn1-si-dn1a-vezi-rutele-alternative_59901.html#ixzz2GS3Dj1c7

Conducătorii auto care doresc să plece din Capitală către Braşov sunt sfătuiţi să folosească rute alternative, ca Bucureşti-Târgovişte-Sinaia şi Bucureşti-Piteşti-Braşov, întrucât la această oră se circulă bară la bară pe porţiuni din DN1 şi DN1A, informează Centrul Infotrafic. Se circula bara la bara pe DN1
Se circulă bară la bară pe DN1
Foto: gandul.info
Din cauza numărului foarte mare de automobilişti care se îndreaptă către staţiunile montane de pe Valea Prahovei, la această oră se circulă dificil, bară la bară, atât pe DN1, între Nistoreşti şi Buşteni, cât şi pe DN1A, între Vălenii de Munte şi Cheia, informează Centrul Infotrafic din cadrul Poliţiei Române.
Pentru evitarea aglomeraţiei, conducătorii auto care doresc să plece din Capitală către Braşov sunt sfătuiţi să utilizeze rute alternative, printre care Bucureşti-Târgovişte-Sinaia şi Bucureşti-Piteşti-Braşov.
Poliţiştii le mai recomandă şoferilor să evite deplasările cu autoturismul între staţiuni.
Coloanele de maşini se întind pe o distanţă de peste zece kilometri pe DN 1, pe Valea Prahovei, mii de turişti îndreptându-se către staţiuni, sâmbătă după-amiază.
Astfel, către Braşov autovehiculele circulă în coloană între Câmpina şi Comarnic, dar şi de la Sinaia către Azuga, tronson pe care coloana de maşini se întinde pe o distanţă de aproximativ 10 - 12 kilometri. Pe cele două tronsoane autovehiculele circulă bară la bară, cu viteză care nu depăşeşte 30 - 40 de kilometri la oră.
Pe sensul de mers Braşov - Bucureşti DN 1 este aglomerat în zona staţiunii Buşteni, unde şoferii sunt nevoiţi să oprească des pentru a da prioritate de trecere pietonilor pe trecerile special amenajate în staţiune.

Un tânăr de 19 ani a murit pe pârtia de schi

Un tânăr de 19 ani a murit pe pârtia de schi de la Şuior după ce s-a izbit violent de un copac Partia Suior
Pârtia Şuior
Foto: ropedia.ro
În urma impactului, tânărul a suferit leziuni craniocerebrale severe şi a murit la scurtă vreme de la lovitură.
"Echipajul ambulanţei a constatat că tânărul de 19 ani avea leziuni craniocerebrale şi a fost găsit decedat", a declarat Eugenia Tivadar, director la Ambulanţa Maramureş.
Accidentul a avut loc undeva pe la jumătatea pârtiei de la Şuior. La scurtă vreme de la producerea incidentului, schiorii de pe Şuior au început din nou să schieze.

AU FOST PUBLICATE MODELE DE SUBIECTE PENTRU SIMULĂRILE EXAMENELOR NAŢIONALE


B 600 0 16777215 00   Images Stiri 2012 Dec Examene 75661800Astfel, pe site-ul www.ismb.edu.ru au fost publicate modele de subiecte pentru simularea la proba de limba şi literatura română de la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat care va avea loc la  30 ianuarie. Aceasta se va desfăşura în toate unităţile de învăţământ preuniversitar de stat şi particulare din Bucureşti, după cum se arată în adresa care însoţeşte modelele de subiecte.
Realizarea modelelor de subiecte a avut loc în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie, în cadrul unui stagiu de lucru pe comisii constituite la nivelul disciplinelor de studiu.
În adresă se mai arată că simularea probei de limba şi literatura română de la Evaluarea Naţională va fi susţinută din materia semestrului I de la clasa a VIII-a și din cea a claselor V-VIII. Pentru Bacalaureat programa va include materia semestrului I de la clasa a XII-a și proza scurtă – basmul cult și nuvela.


Pe site-ul ISMB au mai fost publicate şi modele de subiecte pentru simularea probei de matematică de la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat, care va avea loc pe data de 1 februarie în toate unităţile de învăţământ de stat şi particulare din Bucureşti. De asemenea, pe site au fost afişate teme de recapitulare pentru clasa a VIII-a şi modele de evaluare sumativă pentru clasa a VIII-a - semestrul I, respectiv teme de recapitulare pentru clasele terminale de liceu.

Totodată, ISMB a mai publicat pe site modele de subiecte pentru simulările probelor de fizică, informatică, istorie, biologie şi chimie de la Bacalaureat.

Potrivit planului de acţiune pentru îmbunătăţirea rezultatelor obţinute de candidaţi la examenele naţionale din 2013 elaborat de ISMB, în Bucureşti vor fi organizate în cel de-al doilea semestru al anului şcolar două sesiuni de simulări.

În prima sesiune va avea loc o simulare la limba şi literatura română pentru gimnaziu şi liceu la data de 30 ianuarie. De asemenea, este programată şi o simulare la matematică pentru gimnaziu şi liceu, la 1 februarie.

În a doua sesiune se va desfăşura o simulare la limba şi literatura română pentru gimnaziu şi liceu la data de 24 aprilie. Totodată, va fi organizată o simulare la matematică pentru gimnaziu şi liceu la data de 26 aprilie. În plus, pentru Bacalaureat va fi susţinută o simulare la istorie în data de 26 aprilie, precum şi una la disciplinele la alegere, în data de 22 aprilie.

26.12.2012

VIDEO. Tragedie pe DJ 720


AccidentMoreni
O tânără de 18 ani din Diţeşti-Prahova a decedat în această seară  în apropierea municipiului Moreni după ce maşina condusă de fratele ei,în care se mai aflau ea şi alţi trei tineri s- a răsturnat într – o râpă adâncă de 4 metri. Accidentul a avut loc pe DJ 720,iar cauza tragediei este viteza excesivă cu care circula conducătorul auto.În autoturismul Golf cu numere de înmatriculare de Prahova erau cinci persoane din comuna prahoveană Diţeşti,trei băieţi şi două fete.La volan era un tânăr de 20 de ani,în dreapta sa era sora lui,de 18 ani,iar pe bancheta din spate a autoturismului erau o altă fată de 18 ani şi doi băieţi de 20 şi 24 de ani.Ei se îndreptau cu maşina dinspre Moreni-Dâmboviţa spre casă,la Diţeşti,în Prahova,o localitate învecinată,iar la un moment dat,la ieşire din Moreni maşina a părăsit carosabilul şi s- a răsturnat într- o râpă adâncă de 4 metri,cauza accidentului fiind viteza excesivă cu care se deplasa şoferul care,la un moment dat nu a mai putut controla maşina.Sora şoferului a decedat pe loc,ceilalti patru tineri,răniţi,au fost transportaţi la spital.Şoferul este cercetat penal pentru ucidere din culpăşi vătămare corporală din culpă.La faţa locului s- au deplasat pompierii militari ai Detaşamentului Moreni de la ISU Dâmboviţa şi salvări SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă  Dâmboviţa care au preluat răniţii şi i – au transportat la Spitalul Municipal Moreni pentru îngrijiri medicale,toţi fiind în afara oricărui pericol,iar traficul rutier în zona accidentului s- a desfăşurat cu greutate în timpul intervenţiei echipajelor de pompieri militari,ambulanţă şi poliţişti:,,Tinerii se  îndreptau cu maşina dinspre Moreni spre casă,la Diţeşti,în Prahova,o localitate învecinată,iar la un moment dat,la ieşire din Moreni maşina a părăsit carosabilul şi s- a răsturnat într- o râpă adâncă de 4 metri,cauza accidentului fiind viteza excesivă cu care se deplasa şoferul care,la un moment dat nu a mai putut controla maşina.Sora şoferului a decedat pe loc,ceilalţi patru tineri,răniţi,au fost transportaţi la spital.Şoferul este cercetat penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.” a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa,agent Raluca Florescu.
sursa: partenertv

Lucratorii Parcului Natural Bucegi au capturat ursul


UrsCapturat
Lucratorii Parcului Natural Bucegi au capturat ursul care dadea tarcoale in cautare de hrana zonei Pestera-Padina,unde  sunt hoteluri si cabane,cu sute de turisti cazati,iar animalul,un mascul de varsta adulta,in greutate de 220 kg a fost tranchilizat cu ajutorul specialistilor de la I.C.A.S. Brasov si relocat la limita Parcului Natural Bugegi spre Leaota,in zona Caşăriei.Ursul a fost vazut in ultimul timp devastand tomberoanele din zona,iar duminica s -a intilnit cu un salvamontist dambovitean,acesta evitandu- l dupa ce pe schiuri fiind,a grabit alunecarea la vale.De doua zile,reprezentantii Parcului Natural Bucegi au montat o cusca cu momeala in zona Pestera-Padina,unde in aceste zile sunt sute de turisti care petrec sarbatorile de iarna,iar la actiune au participat si vanatorii de la Fondul Dunarea,zona fiind pe arealul lor de functiune.Un alt urs a fost semnalat si in zona Zanoaga-Bolboci unde a intrst in opt casute ale unui camping care nu este dat in folosinta,devastand usi,mobilier,saltele si tomberoane cu gunoi,iar dupa capturarea animalului din zona Pestera-Padina,specialistii Parcului Natural Bucegi vor muta cusca cu momeala in perimetrul respectiv si vor incerca sa captureze si pe acesta.Jandarmii montani asigură în continuare zona şi recomandă turiştilor să fie foarte atenţi:”În ultimele două zile ,jandarmii montani de la postul Peştera au asigurat zona,având în vedere acţiunea de capturare a unui urs ,iniţiată de reprezentanţii Parcului Natrural Bucegi.Animalul a fost capturat şi relocat în altă zonă.Recomandăm turiştilor să dea dovadă de prudenţă ,pentru că există posibilitatea să mai apară astfel de animale în zonă ”a declarat plt.Florin Dumitru,Postul de Jandarmi Montani Pestera,IJJ Dâmboviţa.

mai cald decât în mod obişnuit

Mai cald decat in mod obisnuit in perioada Craciunului
Mai cald decat in mod obisnuit in perioada Craciunului
Foto: infomileanca.ro
Miercuri, este mai cald decât în mod obişnuit în perioada Crăciunului, astfel că la amiază vor fi minus 2 grade doar în zonele cu ceaţă persistentă din Transilvania, în timp ce în Dealurile Banatului se vor atinge din nou 16 grade. Ceaţa este, de altfel, singurul fenomen meteo al zilei, prezentă dimineaţa nu doar în centru, ci şi în estul şi sudul ţării, dar cu şanse de a se risipi până la prânz.

Noaptea, în vestul şi nord-vestul ţării, îşi fac apariţia şi câteva ploi, slabe cantitativ. În Capitală temperaturile continuă să crească pentru că ceaţa este mai puţin insistentă, norii joşi se risipesc şi ei după orele dimineţii, iar soarele mai generos peste zi aduce 7....9 grade.



Joi, temperaturile mai scad în vestul, nordul şi centrul ţării, dar vremea tot caldă rămâne pentru sfârşit de decembrie. Vor fi între 2 grade şi 12 grade. Nu lipsesc precipitaţiile, mai ales ploile, local în sud-vestul şi centrul ţării, dar pe alocuri, mai spre seară şi în sud şi sud-est. La munte vorbim despre lapoviţe şi ninsoari, dar şi unele intensificări ale vântului, iar ceaţa din zonele joase va mai fi prezentă doar izolat. Şi în Capitală, joi, este o zi caldă, însă spre seară şi noatea trecător plouă slab. Se vor înregistra 9...10 grade.

Vineri, temperaturile scad în toată ţara, dar răcirea se resimte mai serios în Moldova. În sudul şi sud-estul ţării vor predomina ploile, în nord-est şi la munte aşteptăm mai ales ninsori, iar în celelalte regiuni vorbim despre precipitaţii mixte. Iar vântul se înteţeşte seara în special în estul şi sud-estul teritoriului. Vor fi între 1 grad şi 11. Şi în Capitală începe un proces de răcire uşoară, temperatura la amiază va fi de

Accident Moreni 25.12.2012

B 600 0 16777215 00   Images Stiri 2012 Dec Ambulanta Smurd Zapada 48894200
O persoană a murit, iar alte patru au fost transportate la spital, marţi seară, după ce maşina în care se aflau s-a răsturnat într-o râpă adâncă de patru metri, în apropiere de Moreni, judeţul Dâmboviţa.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, accidentul a avut loc pe DJ 720, din cauza vitezei excesive.

"În autoturismul Golf cu numere de înmatriculare de Prahova erau cinci persoane din comuna prahoveană Diteşti, trei băieţi şi două fete. La volan era un tânăr de 20 de ani, în dreapta sa era sora lui, de 18 ani, iar pe bancheta din spate a autoturismului erau o altă fată de 18 ani şi doi băieţi de 20 şi 24 de ani. Ei se deplasau dinspre Moreni-Dâmboviţa spre Prahova, iar la un moment dat, la ieşirea din Moreni, maşina a părăsit carosabilul şi s-a răsturnat într-o râpă adâncă de patru metri, cauza accidentului fiind viteza excesivă. Sora şoferului a decedat pe loc, ceilalţi patru tineri au fost răniţi şi transportaţi la spital", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa, agent Raluca Florescu.

La faţa locului s-au deplasat pompierii militari ai Detaşamentului Moreni de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa, dar şi echipaje SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean care au preluat răniţii şi i-au transportat la Spitalul Municipal Moreni.

Conform sursei citate, şoferul este cercetat penal pentru ucidere din culpă

25.12.2012

Sarbatori Fericite !!!


Craciun Fericit si un an nou imbelsugat!

Dragi cititori :

Fie ca acest Craciun sa va aduca implinire in suflete, o masa imbelsugata, ganduri curate si intelegere pentru tot anul ce va urma!
Si pentru ca suntem aproape de finalul unui an si inceputul unuia nou, va anuntam ca 

v-am pregatit surprize din cele mai placute asa ca va asteptam in numar tot mai mare!

Craciun fericit si un 2013 plin de realizari! 

Cu drag,newsdb

POVESTEA NAȘTERII PRUNCULUI IISUS


Nașterea Mântuitorului este considerată una dintre minunile care stau la temelia religiei creștine. Povestea venirii pe lume a lui Hristos începe acum 2000 de ani, când Roma era un mare imperiu condus de Caesar Augustus, iar Israelul era condus de regele Irod, care se subordona Imperiului roman.
Într-un mic sat din Nazaret, trăia Iosif, un tâmplar iscusit, care se îndrăgostește de inocenta Maria. La scurt timp după ce îi devine soție, tânăra îi povestește lui Iosif un vis ciudat pe care îl avusese.Se făcea că era vizitată de un înger, Gabriel, care i-a dat o veste uluitoare: va aduce pe lume un copil, iar numele Lui va fi Iisus. Povestea i s-a părut incredibilă lui Iosif, mai ales că relația dintre el și Maria nu se consumase.

Vestea

Când aproape să-i vină sorocul Mariei, împăratul a trimis veste în regat ca locuitorii să se prezinte la un recensământ, în vederea perceperii unor noi taxe. Cum locul unde avea loc recensământul era Bethlehem, Maria și Iosif au pornit într-acolo. După o călătorie lungă, au ales pe înserat Bethlehem și și-au găsit adăpost într-un grajd.

Nașterea

Iosif l-a curățat și a asternut pături de fân proaspăt, iar Maria a adus pe lume, la scurt timp un prunc pe care l-a numit Isus, după visul prevestitor în care i se arătase îngerul.

Cei trei crai de la Răsărit

Când s-a născut pruncul, o stea strălucitoare a răsărit deasupra Betlehemului. Trei regi, Caspar - regele Tarsusului, Melchior - liderul Arabiei și Balthazar - regele Etiopiei, care citiseră despre profeția conform căreia Mesia urmează să vină pe lume, s-au lăsat călăuziți de astrul ceresc. Au ajuns astfel la pruncul nou-născut, în cea de a 12-a noapte, cunoscută și sub numele de Epifania. I s-au închinat și i-au pus în față daruri: aur, smirnă (mir) și tămâie.

Prigoana

De asemenea, și Irod a aflat de minunea petrecută în grajdul din Bethleem și a pornit o prigoană împotriva tuturor nou-născuților, dând ordin soldaților săi ca toți bebelușii să fie uciși. Iosif și Maria au reușit însă să-și protejeze pruncul, ajungând teferi în Nazareth.

POVESTEA bradului de Crăciun


Se spune că împăratul Irod, auzind că s-ar fi născut Mesia, a ordonat omorârea tuturor pruncilor cu vârsta sub doi ani. Sfântă Fecioară, auzind toate acestea, l-a înfăşurat pe micul Iisus în scutece şi a plecat alături de Iosif dorind să fugă nevăzută astfel încât să îşi poată salva copilul.


Pe drum, de teamă Maria a rugat un stejar să îşi aplece crengile şi să o ascundă vederii gărzilor împăratului Irod. Însă stejarului i s-a făcut frică şi a refuzat.
Atunci un brăduţ i-a spus Mariei că el nu se teme de grăzi și oamenii fug oricum de el pentru că are țepi în loc de frunze frumoase sau fructe gustoase. Astfel, dacă ar vrea, ar adăposti-o pe cu drag pe ea și pe Bebelușul ei.



Atunci Maică Sfântă s-a ascuns sub crengile bradului tocmai când gărzile împăratului treceau prin acel loc. Nu i-au văzut pentru că bradul şi-a aşezat crengile cât mai bine să-L protejeze pe Iisus.


Atunci Maria a ieşit din mica ascunzătoare şi i-a rostit stejarului: "Aşa mare şi falnic cum eşti ai să tremuri tot timpul de acum înainte."


Apoi către brad: "Tu, brăduţule, ai salvat viaţa Fiului meu. Fie ca tu să rămâi veşnic verde, să capeţi o mireasmă iubită de oameni, să prinzi proprietăţi care să vindece oamenii şi toţi să te iubească şi să te împodobească pentru că ai adus atât de multă bucurie în sufletul meu. Oamenii să nu mai fugă de tine, ci să te iubească şi să te celebreze."
Şi de atunci, Bradul de Crăciun a devenit simbol al bucuriei şi speranţei, fiind împodobit cu nerăbdare şi cu bucurie de copii, dar şi de adulţi, prezenţa sa fiind corelată cu bucuria Naşterii Domnului.



Și în antichitate exista obiceiul de a închina un copil nou-născut la brad sau de a da un copil din "flori" sau orfan în paza unui copac bătrân. Se aduceau ofrande bradului ca unui zeu şi i se atribuiau puteri magice. Destinul copiilor se putea citi apoi în felul în care creştea bradul. 
Obiceiul împodobirii bradului de Crăciun a venit la români din nordul Europei, fiind adoptat mai cu seama de cei înstăriţi. La început, bradul era împodobit cu mere, nuci vopsite şi conuri aurite. Începând cu secolul al XIX-lea au apărut podoabe confecţionate ca mici jucării. Tot cam atunci au apărut şi globurile, devenite repede tradiţionale.

REŢETA ZILEI: Tort Pădurea Neagră


Tort Pădurea Neagră
Tort Pădurea Neagră
Ingrediente:

Pentru blat:
5 oua
30 gr cacao
120 gr faina
1 praf de copt
120 gr zahar

Pentru crema:
3 oua
100 gr zahar
100 ml lapte
10 gr gelatina
400 gr frisca
vanilie
Pentru umplutura:
250 gr visine (proaspete sau congelate, fara sambure)
75 gr zahar.
Pentru decor:
frisca batuta
ciocolata
visine
Mod de preparare:
Visinele se presara cu zahar si se lasa cca 2 ore la rece.
Albusurile se bat spuma cu zahar. Separat, intr-un bol, mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt gata, se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri si sare. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao.
Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare, cand isi revine la forma initiala. Cand s-a racit, se taie in trei foi.
Crema: Intr-un vas punem gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale, omogenizam si punem pe Baine-Marie. Se amesteca din cand in cand. Cand crema s-a ingrosat, luam vasul de pe baia de abur si lasam la racit.
Cand crema este aproape rece, se adauga frisca batuta spuma, vanilie si se amesteca usor pana obtinem o compozitie uniforma.
In forma in care am copt blatul se adauga folie alimentara, se pune prima foaie de blat. Se stropeste cu sucul format din visine, se adauga jumatate din crema diplomat, apoi visine. Se pune a doua foaie de blat, se stropeste cu sirop de visine, adaugam ultimul strat de crema, apoi visine si ultima foaie de blat. Se stopeste cu restul de sirop, se apasa usor si se introduce la rece pentru 2 ore.
Se rastoarna din forma pe un platou cu dantela, se indeparteaza folia si se decoreaza. Se imbraca in frisca batuta intr-un strat uniform, se formeaza aveline care se decoreaza cu visine. La final se rade ciocolata. Se pastreaza la rece.
Este un desert dulce-acrisor.

bune maniere la masă


sfatulparintilor.ro-8 reguli de bune maniere la masă

vi s-a întâmplat să fiţi învitaţi la cină şi să fiţi prinşi pe picior greşit în ceea ce priveşte bunele maniere la masă, să nu ştiţi ce cuţit sau furculiţă să folosiţi? Aceste reguli de bune maniere la masă vă vin în ajutor, mai ales acum, când este prilejul meselor de sărbătoare.

Bune maniere #1: Cuţitele şi furculiţele

Tacâmurile aşezate la o masă pot da bătăi de cap celor care nu ştiu ce lingură, furculiţă sau cuţit să folosească. Dacă eşti invitat la restaurant, atunci vei găsi pe masă aşezate o serie de furculiţe pe partea stângă, şi o serie de linguri şi cuţite pe partea dreaptă (mesele sunt aranjate pentru dreptaci). Cea mai simplă regulă este că, la primul fel, se foloseste obiectul cel mai îndepărtat de farfurie şi tot aşa. Dacă eşti invitat la cineva acasă la cineva, aşteaptă prima mişcare a gazdei şi urmează-o.

Când mesteci, lasă tacâmurile jos. Însă acestea trebuie puse pe farfurie şi NU înapoi pe masă şi nici sprijinite de farfurie. Când ai terminat de mâncat, aşază furculiţa şi cuţitul vertical pe mijlocul farfuriei, acesta este semnalul către chelner că nu mai mănânci.


Bune maniere # 2: Lingura de supă

Lingurile de supă pot avea două forme: una rotundă, ca un castron, şi alta în formă de ouă. Când mănânci supă, castronul (farfuria) trebuie să rămână pe masă. Nu se bea supa din bol. Nu se bagă toată lingură în gură, ci se soarbe de la marginea ei. Fără zgomot însă.


Bune maniere # 3. Şervetul de masă

Şervetul de masă se despătureşte şi se aşază pe genunchi. Pe vremuri se punea la gât, dar acum este considerat un gest vulgar. Ştergerea cu şervetul se face prin tamponare. Dacă trebuie să pleci înainte să termini de mâncat, aşază şervetul pe scaun,  chelnerul va şti astfel că urmează să te întorci şi nu va ridica masa. Când ai terminat de mâncat, şervetul se pune pe masă, în stânga farfuriei, NU pe farfurie.


Bune maniere # 4: Paharele de vin

Paharele vor fi aşezate în partea de sus dreapta a farfuriei. Şi pot fi două sau patru. Când sunt patru, primul din stânga este pentru vin roşu (are forma unui bol şi este mai mare). Următorul este pentru vin alb (este mai mic). În dreapta vor fi paharul de şampanie (sau un pahar mai mic pentru băuturile de la desert) şi paharul pentru apă.
Dacă nu mai vrei vin, iar chelnerul tocmai ce dă semne că vrea să-l umple, nu pune mâna pe pahar pentru a-l opri. Pur şi simplu spune-i că ai băut de ajuns. Nu ţine paharul în mână când toarnă în el chelnerul.


Bune maniere # 5: Cum stai la masă
Dacă eşti invitat la cineva la masă şi nu există cartonaşe care să îţi indice locul, aşteaptă să îţi indice gazda unde să stai. Este neplăcut atât pentru tine, cât şi pentru gazdă să vină să te ridice. Când te-ai aşezat, picioarele trebuie să stea ferm pe podea. Nu se întind picioarele în faţă, nu se îndoaie sub scaun, nu se stă picior peste picior. Coatele trebuie păstrate pe lângă corp. Nu te apleci peste farfurie când mănânci. Mâncarea se aduce spre gură.
În Anglia, mâinile se ţin în poală când nu se folosesc. Iar în Franţa se ţin deasupra mesei, tot timpul. Însă, coatele nu se ţin pe masă.


Bune maniere # 6: Când se mănâncă
Nu se începe un fel dacă nu a fost servită toată lumea. În cazul în care eşti în vizită, gazda va da startul mesei. Dacă ai luat ceva ce nu poţi înghiţi, cere-ţi scuze şi ridică-te de la masă pentru a te “elibera” în altă parte. NU la masă. Nu pune ceea ce ai scuipat într-un şerveţel lângă farfurie, de unde toată lumea îl poate vedea.
Dacă ţi-a rămas ceva între dinţi, ridică-te de la masă şi înlătură-l la baie. Nu se foloseşte scobitoare la masă şi nici nu se suflă nasul.
Nu adăuga sare înainte să guşti. Va fi o insultă faţă de gazdă.
Dacă înainte de masă sunt servite gustări, pune din farfuria de prezentare în farfuria ta. NU mânca niciodată din farfuria de prezentare.


Bune maniere # 7: Conversaţiile
Dacă nu cunoşti pe absolut toată lumea de la masă nu discuta subiecte legate de politică, religie şi sex. NU se ţipă la masă pentru a fi auzit de cei din capătul celălalt, însă nici nu trebuie să fie atmosferă de catedrală sau sală de lectură. Dacă nu-i cunoşti foarte bine pe cei de lângă tine, îi poţi întreba lucruri despre ei (însă nu chestiuni foarte personale).


Bune maniere # 8: Ce să NU faci la masă
- NU te agita. Dacă nu-ţi place ceva, lasă-l în farfurie.
- NU sufla în mâncare. Aşteaptă să se răcească de la sine.
- NU fuma la masă, decât dacă ai fost invitat de către gazdă.
- NU fotografia masa, vei părea disperat.
- NU te certa cu chelnerul.
- NU folosi tacâmurile pentru a indica ceva cu ele.
- NU ţine furculiţa în mână când bei.

Nu uita să mulţumeşti gazdei pentru invitaţie şi pentru masă şi o scrisoare de mulţumire de a doua zi ar fi un gest de maximă curtoazie.


Panică la Padina!


Angajaţii Parcului Natural Bucegi şi câţiva vânători de la Fondul Dunărea sunt pe urmele a doi urşi care au creat probleme în ultimele zile în Munţii Bucegi. Unul dintre animale a fost aproape să atace un salvamontist în plină zi, iar la campingul Zănoaga a distrus opt căbănuţe, devastand uşi, mobilier şi saltele



Îngrijorarea autorităţilor este cu atât mai mare cu cât în zonă se află mulţi turişit veniţi să petreacă sărbătorile de Crăciun şi Anul Nou.
 
Cuşcă cu momeală
 
Animalul este de vârstă adultă, iar cei care l-au văzut spun că a devastat tomberoanele din zonă şi poate deveni agresiv în lipsa hranei. Reprezentanţii Parcului Natural Bucegi au  montat o cuşcă cu momeală lângă Hotelul Peştera, iar la acţiune participă şi vânătorii de la Fondul Dunărea, zona fiind pe arealul lor de funcţiune. Urşii dau târcoale hotelurilor şi cabanelor din zona Peştera-Padina, dar şi în zona de camping de la Zănoaga. 
 
“Ieri, un coleg de-al nostru s-a dus pe Faţa Mare să se  dea cu schiurile. La un moment dat am ieşit afară să  văd cum coboară, dar nu l-am mai văzut. La un moment dat am văzut  venind dinstre Babele, dintre Săritoare, ceva negru. În primă fază am avut impresia că este un câine. Am pus binoclul la ochi şi am văzut că era urs. Se ducea ghiulea, în viteză foarte mare, exact spre el. Am strigat foarte atre la el şi atunci şi-a schimbat direcţia”, a declarat  prof. Doru Diaconescu, şef Salvamont Dâmboviţa.

Turiştii din zonă se tem pentru viaţa lor, mai ales că ursul a fost văzut plimbându-se pe lâmgă maşinile lor. Mai mult, turiştii sunt rugaţi ca după ora 18.00 să nu mai iasă din locurile de cazare.
“Noi am noapte de noapte ursul pe la noi prin parcare. Ideea este, din ce am înţeles de la personalul hotelului, că pădurarii nu îşi fac treaba şi nu le-au dat suficientă hrană”, ne-a spus Virgil Cimpoieru, turist.
 
“Nu ne bucurăm de o întâlnire cu ursul, motiv pentru care respectăm programul. După ora 6, nimeni din hotel nu mai iese. Oricum, sunt câinii, dare de regulă gonesc  urşii”, ne-a explicat Diana Cimpoieru.
 
Ursul va fi relocat
 
Odată capturat, ursul va fi tranchilizat cu ajutorul specialiştilor de la I.C.A.S. Braşov şi va fi relocat la limita Parcului Natural Bugegi spre Leaota. Curios este faptul că nici până la această dată, animalele nu au intrat la hibernare. Urşii au creat panică în luna septembrie atunci când mai multe persoane au fost rănite, iar două dintre chiar ucise de fiară.

Cei mai deosebiţi 10 pomi de Crăciun din lume


Bradul plutitor din Brazilia
Bradul plutitor din Brazilia
1. Bradul plutitor din Brazilia

Are 85 de metri înălţime şi a fost amplasat într-o lagună din dreptul oraşului Rio de Janeiro.
2. Bradul de ciocolată din Franţa

Se află la Paris şi este creaţia ciocolatierului francez Patrick Rogers. Va fi vândut bucată cu bucată, iar fondurile strânse vor fi donate în scopuri caritabile.
3. Cel mai scump brad din lume

Se află în Emiratele Arabe Unite, la Abu Dhabi şi are o valoare de peste 11 milioane de dolari. Este decorat cu aur şi argint şi are în total 181 de diamante, smaralde, safire, perle şi alte pietre preţioase.
4. Bradul de aur din Japonia

A fost creat de bijutierul japonez Ginza Tanaka şi are o înălţime de 2,4 metri. Costurile sale se ridică la 4,2 milioane de dolari.
5. Bradul electronic din Belgia

Este amplasat în centrul oraşului Bruxelles şi, spre deosebire de brazii tradiţionali, oamenii pot urca în vârf, pentru a admira panorama. Are o înălţime de 25 de metri, iar structura sa este de oţel.
6. Bradul Lego din Malaysia

A fost creat din 400.000 de piese Lego şi cântăreşte 600 kg.
7. Bradul electric din Anglia

Se află la Londra, în apropiere de King's Cross, pe Regent’s Canal.
8. Bradul din sticlă de Murano, din Italia

Se află în Piaţa Campo Santo Stefano, din Murano, o insulă de lângă Veneţia. Are 8,5 metri înălţime, cântăreşte trei tone şi este compus din 1.000 de tuburi de sticlă.
9. Bradul cântător din Charlotte

Este o tradiţie care datează din 1953 în acest oraş din Carolina de Nord.
10. Cel mai vechi brad de Crăciun din lume

Se află în oraşul Wilmington, din Carolina de Nord, şi se presupune că are peste 400 de ani. A fost împodobit prima oară în anul 1928.