EMAG

EMAG

26.05.2013

inscrieri bac 2013

Bacalaureat 2013: De luni încep înscrierile la prima sesiune
Începând de luni 27.05.2013, absolvenţii de liceu se pot înscrie la prima sesiune de Bacalaureat.
Înscrierile durează până vineri, 31 mai pentru sesiunea iunie-iulie, iar înscrierile pentru sesiunea august-septembrie vor avea loc în perioada 15-19 iulie, potrivit unui ordin al ministerului educaţiei naţionale.
200.000 de liceeni sunt aşteptaţi să încheie anul şcolar şi să se înscrie la examenul de Bac. La simulările din acest an au fost rezultate destastruoase.

“U”Cluj vs. Petrolul 26.05.2013

U Cluj – Petrolul
Duel interesant pe Cluj Arena intre fosta si actuala echipa a omului de afaceri Florian Walter. Aproape jumatate din componentii echipei Petrolul au evoluat la Universitatea Cluj in sezonul trecut.
Va fi interesant de vazut cum vor fi primiti de suporterii “alb-negrii”, fostii “studenti”, Gicu Grozav, Mircea Bornescu sau Hoban. “U” Cluj este in forma buna, Ganea stie cum sa-si motiveze elevii chiar daca problemele nu au rezolvare in tabara “alb-negrilor”. Insa chiar si asa, motivati, “studentii” pot visa in fata “lupilor”, dar le va fi foarte greu sa-si indeplineasca visul.
“U”Cluj vs. Petrolul
, live 0nline duminică 26.05.2013, ora 17:00 pe : www.canaletvonline.blogspot.ro

Severin vs. Steaua live 26.05.2013

CS Severin – Steaua
Înfrângerea la scor suferită în Ghencea l-a deranjat extrem de tare pe tehnicianul Reghecampf. A vrut să îşi dea demisia, a revenit, însă s-a călit, iar încă o partidă începută cu rezervele este exclusă. Acum, cu CS Turnu Severin, tânărul antrenor are o altă formulă de echipă.În primul „11” va reveni Szukala, fundaşul polonez luând-i locul în echipă lui Gardoş, care e suspendat. Se pare că evoluţia slabă a lui Doru Bratu l-a făcut pe Reghecampf să-l lase pe banca de rezerve, iar puştiul Valeriu Lupu să preia tricoul de titular.
În formula de bază ar urma să intre şi Bourceanu, care va face cuplu cu tânărul Lucian Filip, fotbalist ce se află pe lista celor de la FC Vaslui.
“Ori cu titularii, ori nu mai intrăm”
Raul Rusescu şi Adi Popa vor fi şi ei printre titulari, după ce la meciul cu Viitorul au fost lăsaţi pe banca de rezerve şi introduşi când trupa lui Hagi era în avantaj. Se pare că cei doi au avut şi o ieşire nervoasă după finalul meciului cu constănţenii: „Decât să intrăm cu rezervele şi să ne facem de râs, mai bine nu mai jucăm deloc, stăm pe bancă şi gata! Ori intrăm cu prima echipă, ori deloc! Nu ne facem de râs pentru alţii, cărora nu le pasă”, a fost mesajul celor doi jucători către banca tehnică. Tot în garnitura de start se vor regăsi şi portarul Cojocaru, care va primi tot mai multă încredere din partea antrenorilor, devedind că la o vârstă fragedă este destul de valoros şi Paul Pîrvulescu, jucător care a prins destul de puţine minute în acest sezon din cauza concurentului său pe post, Iasmin Latovlevici.
23 de victorii a reuşit să strângă trupa lui Reghecampf în acest sezon, marcând 69 de goluri
Severin vs. Steaua , live-online duminică 26 mai 2013, ora 19:00 pe www.canaletvonline.blogspot.ro 

AS Roma – Lazio Roma 26.05.2013

AS Roma – Lazio Roma
In ciuda unui sezon mai putin reusit in Serie A, in care luptau pentru un loc de Europa League, AS Roma si Lazio Roma au ajuns in finala Cupei Italiei. Lazialii nu au pierdut in derby in ultimele patru meciuri. Chiar au reusit sa se impuna de trei ori. Singura intalnire din 2013 s-a incheiat insa la egalitate, scor 1-1. Asa ca si acum ne asteapta o partida foarte echilibrata si cu siguranta amandoua isi doresc foarte mult trofeul. Castigatoarea va participa in Europa League in sezonul viitor.
AS Roma – Lazio Roma , live-online duminică 26 mai , ora 19:00
Meciul Este live pe www.canaletvonline.logspot.ro 

Astra – CFR Cluj live online 26.05.2013

Astra primeste din nou vizita echipei CFR, la doar 4 zile diferenta, dupa meciul din Cupa. Cu siguranta Astra mizeaza pe victorie, este esentiala pentru obiectiv, dar vor si revansa in fata fostei campioane pentru eliminarea din Cupa. CFR a prins o zi buna la Giurgiu, forbalistii din Ardeal fiind laudati de antrenorul lor, Eugen Trica, care a declarat ca aceasta a fost cel mai bun joc al echipei sale de la venirea lui in Gruia.
Gazdele au pus victoria cfr-istilor in cupa pe seama sansei, iar acum vor sa demonstreze ca “astrele” nu au fost de partea lor in meciul precedent si vor incerca sa-si ia revansa. CFR nu a stralucit in ultimele meciuri din campionat, a facut doua egaluri cu Brasov si Concordia si a fost invinsa categoric de Severin, pe teren propriu, scor 1-3, ceea ce o da favorita pe Astra in aceasta partida cu o cota de peste 1,50. La egal cota este de putin peste 3.50. La victoria echipei CFR cota este peste 5.50.
Astra – CFR Cluj , live-online duminică 26 mai , ora 21:30 pe www.canaletvonline.blogspot.ro

25.05.2013

F1

Germanul Nico Rosberg își păstrează renumele de rege al calificărilor din Formula 1, după ce a reușit să își adjudece primul loc pe lista de start în cursa de duminică, din Monaco. 
Pilotul de la Mercedes a cucerit astfel cel de-al treilea pole-position al acestui sezon, din cele șase Grand Prix-uri din 2013. De asemenea, pentru Rosberg, cursa de la Monte Carlo va fi cea de-a treia la rând în care va porni de pe prima poziție a liniei de start. 
Echipa Mercedes AMG a monopolizat prima linie pentru a doua oară la rând. Neamțul Rosberg s-a impus în sesiunea de calificări cu timpul de 1:13:876, fiind urmat de coechipierul său, Lewis Hamilton, la mai puțin de o sutime de secundă. Campionul mondial en-titre, Sebastian Vettel, va porni de pe locul 3 în cursa din Principat, iar linia a doua va fi completată de celălalt pilot Red Bull Racing - Webber.
Învingătorul ultimului Grand Prix, cel de la Barcelona, Fernando Alonso, va pleca al 6-lea în cursa de la Monte Carlo, fiind precedat de Kimi Raikkonen. 

Monica Niculescu şi Sorana Cîrstea s-ar putea întâlni în turul II la Roland Garros

 
Jucătoarele Monica Niculescu (49 WTA) şi Sorana Cîrstea (locul 26 WTA şi cap de serie numărul 26) s-ar putea întâlni în turul secund la Roland Garros, al doilea turneu de Mare Şlem al anului.
În primul tur, Monica Niculescu o va întâlni pe suedeza Johanna Larsson (65 WTA), în timp ce Sorana Cîrstea va juca împotriva olandezei Kiki Bertens (56 WTA).
Simona Halep o va întâlni pe sportiva spaniolă Carla Suarez Navarro (locul 20 WTA şi cap de serie numărul 20). Învingătoarea partidei o va întâlni pe câştigătoarea meciului dintre Irena Pavlovici (Franţa, 172 WTA) - Shelby Rogers (SUA, 188 WTA).
Irina-Camelia Begu (53 WTA) va juca în compania Silviei Soler-Espinosa (Spania, 84 WTA). Învingătoarea va juca împotriva franţuzoaicei Alize Cornet (31 WTA şi cap de serie numărul 31) sau a portughezei Maria Joao Koehler (103 WTA)
În schimb, Alexandra Cadanţu (90 WTA) va juca împotriva unei jucătoare venite din calificări, iar dacă va trece de aceasta o va întâlni pe învingătoarea partidei Karin Knapp (Italia, 109 WTA) - Sloane Stephens (SUA, cap de serie numărul 17 şi locul 17 WTA).
Ungur, eliminat în ultimul tur al calificărilor
Adrian Ungur, locul 107 ATP şi cap de serie numărul 5 în calificările de la Roland Garros, a ratat accederea pe tabloul principal, după ce a fost învins de americanul Steve Johnson (130 ATP şi cap de serie numărul 20).
Ungur a fost învins cu scorul de 6-3, 6-4, astfel că singurul român prezent pe tabloul masculin va fi Victor Hănescu, care va juca împotriva australianului Bernard Tomic

Nadal și Djokovic nu vor putea reedita finala la Paris


În cursul zilei de duminică va începe turneul de la Roland Garros, cel de-al doilea Grand Slam al anului. Competiția va fi afectată de absența lui Andy Murray și Juan Martin Del Potro, însă spectacolul va fi asigurat de ceilalți mari favoriți pentru obținerea trofeului. 
Marea veste, în urma tragerii la sorți din întrecerea băieților, este că Rafael Nadal și Novak Djokovic au fost repartizați pe aceeași parte de tablou. Astfel, ei nu vor putea reedita finala de anul trecut de la Paris - în 2012, ibericul s-a impus în patru seturi în fața lui Nole, pentru a cuceri cel de-al șaptelea titlu pe zgura de la Roland Garros. 
Cu toate că sunt văzuți drept principalii favoriți la obținerea trofeului din acest an, Nadal și Djokovic nu au cum să evite o întâlnire în semifinale. Asta doar în cazul în care unul dintre ei se va împiedica pe parcurs. 
Pentru liderul mondial se anunță o partidă dificilă chiar din turul III, unde ar putea da peste Grigor Dimitrov, bulgarul care l-a eliminat chiar din primul meci de la Madrid. 
Nadal, câștigător a cinci trofee pe zgură în 2013 și 41 în întreaga carieră, are un traseu accesibil până în optimi, unde ar putea da peste Kei Nishikori, "călăul" lui Roger Federer de la Madrid. În faza următoare, adversari i-ar putea fi Stanislas Wawrinka sau Richard Gasquet. 
Sfertul al treilea este dominat de Tomas Berdych și David Ferrer, ambii jucători reușind să se califice în semifinale, în cursul anilor precedenți la Roland Garros. Fără un alt jucător clasat mai bine decât ei, aceștia s-ar putea întâlni față în față într-un duel pentru accesul în semifinale. 
Ultima parte de tablou este dominată de numele lui Roger Federer. Cu toate că a avut evoluții oscilante în acest an, fără niciun titlu și cu o singură calificare în finală din cele 6 turnee la care a luat parte, elvețianul pornește cu prima șansă. Singurii jucători care i-ar putea pune probleme până în semifinale ar putea fi francezii Jo-Wilfried Tsonga și Gilles Simon, însă și forma acestora lasă mult de dorit în ultima vreme
90.000 de microbişti se vor afla sâmbătă pe stadionul Wembley din Londra, pentru prima finală 100% germană a UEFA Champions League, disputată între Borussia Dortmund şi Bayern München. Partida va fi transmisă în direct la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+, de la ora 21.45, comentariul fiind asigurat de Marian Olaianos şi Emil Hossu Longin.
Avancronica partidei o puteţi urmări de la ora 21.00, la Studio UEFA Champions League, prezentat de Tudor Furdui, care vă aşteaptă şi la 23.50, cu cele mai importante momente ale partidei.
Ambele echipe sunt în formă maximă, după ce au eliminat, în semifinale, giganţii de la Barcelona şi Real Madrid. Este a patra oară în ultimii 14 ani când două echipe din aceeaşi ţară prind finala UCL, prima situaţie de acest fel fiind în sezonul 1999-2000, când Real Madrid a învins Valencia.
Cu Mario Götze pe banca de rezerve şi cu doi dintre cei mai buni mijlocaşi ai momentului la Bayern München, Jürgen Klopp ar putea face mici schimbări în aşezarea în teren a echipei sale, pentru a ţine piept echipei bavareze la mijlocul terenului.
Chiar dacă Bayern e cotată drept favorită la casele de pariuri, fotbalul se joacă pe teren, aşa că seara de 25 mai poate aduce multe surprize iubitorilor sportului rege. Intră pe pagina de Facebook a TVR 1 (www.facebook.com/fanTVR1) şi susţine-ţi echipa favorită!

rezultatele si clasamentul L4

meci41In derbiul zilei din Liga a IV-a, FC Aninoasa si Flacara Moreni au oferit un spectacol de zile mari atat pe teren cat si in tribuna! Morenarii au dominat ambele scene, in teren Andrei Iliescu fiind actorul principal, iar in tribuna, galeria oaspete a dominat, ca de fiecare data, "coloana sonora"! "Iasca" a deschis scorul printr-o torpila de la 25 de metri direct sub bara portii lui Ion, si tot el avea sa majoreze scorul trimitand cu capul in vinclu, dupa o centrare perfecta a veteranului Vasile Petre. In primul minut al prelungirilor primei reprize, Enache reduce din diferenta si anunta o repriza secunda foarte disputata. Numai ca si in repriza a doua "Iasca" a inceput recitalul Flacarei, continuat apoi de Vladescu si Gradinaru, care au demonstrat ca Flacara Moreni este singura echipa care merita sa reprezinte judetul la barajul de promovare in Liga a III-a! Echipa pregatita de Marian Vasilache si Mircea Petrescu practica un fotbal frumos, de calitate, cum rar se vede la nivelul Ligii a IV-a dambovitene! Totusi, Gloria Cornesti ramane principala favorita la castigarea seriei, fiind la egalitate cu Aninoasa si Flacara, dar avand doua jocuri mai putin disputate! Iata rezultatele inregistrate astazi:
FC Aninoasa - Flacara Moreni 1-5
Gaz Metan Finta – AS Doicesti 3-3
Vointa Pietrosita -  Recolta Gura Sutii 4-0
Petrolul Targoviste -  Petrolul Valea Mare 10-2
Gloria Cornesti - Bradul Moroeni 3-0
Pucioasa -  Produlesti 4-0
Utchim Gaesti - Vointa Piersinari 0-3 
FC Contesti - Comertul Brezoaele 0-3
Atletic Fieni a stat
clsL4et29

22.05.2013

Tragedie într-o familie din Costeşti Vale, judeţul Dâmboviţa, unde un copil de şase ani a ars de viu într-un incendiu pe care l-a provocat singur, în joacă. La aflarea veştii, părinţii au leşinat de durere şi au fost transportaţi de urgenţă la spital. În urmă cu trei ani, aceştia au mai pierdut un fiu.

Părinţii erau la muncă în momentul producerii tragediei, iar copilul fusese lăsat împreună cu fratele mai mare în grija bunicilor. Într-un moment de neatenţie, a scăpat însă de sub ochii acestora şi a dat foc unei anexe de lângă gospodărie.

Rudele au observat că băiatul de şase ani lipseşte, dar s-au gândit că s-a speriat de flăcări şi a fugit. 

Medicii sosiţi la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa copilului.

În urmă cu trei ani, părinţii au mai pierdut un copil, care a murit din cauza unei tumori pe creier.